Menu

Klapa "Cambi"

cambi
Kategorija
Koncertni program
Datum
15 decembar 2017 21:00
Venue
Amfiteatar
Telefon
220-6060
Cena ulaznica: 1400 dinara

Najbolja i najviše nagrađivana dalmatinska klapa Cambi nastupiće 15.decembra u Sava Centru. Klapa je osnovana  1986.godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potiče od  splitske plemićke porodice Cambi koja je imala svoje posede na području Dalmacije. Članovi sastava su: dva akademska muzičara, profesor kineziologije, lekar, dipl.ing računarstvo, građevinarstva, dva vlasnika privatnih firmi, profesori biologije i hemije.......a iznad svega ljudi privrženi porodici.
Klapa Cambi je nekoliko puta pobeđivala na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i u Kaštelima, kao i na međunarodnom festivalu horova u Veroni.
Prekretnica u delovanja klape je početak saradnje sa Gibonnijem. Posle toga i ostale Klapske grupe prestaju sa izvodjenjem isključivo tradicionalne pesme, a obradama popularnih kompozicija (Zdravka Čolića, Nena Belana,Massima Savića...) dobijaju novu i mlađu publiku.  
U međuvremenu, kao pevački lider dolazi vrhunski tenor Vladimir Garić koji predvodi klapu do novih priznanja. Snimaju se nosači zvuka, nastupa se pred prepunim dvoranama, gostuje u brojnim TV emisijama...
U pripremi je album sa obradama najvećih svetskih hitova, a Klapa je upravo snimila video spot svetskog hita “The show must go on”, grupe Queen.