Menu

Klapa "Cambi"

Category
Concerts
Date
15 December 2017 21:00
Venue
Amfiteatar
Telephone
220-6060
Cena ulaznica: 1400 dinara

Najbolja i najviše nagrađivana dalmatinska klapa Cambi nastupiće 15.decembra u Sava Centru. Klapa je osnovana  1986.godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potiče od  splitske plemićke porodice Cambi koja je imala svoje posede na području Dalmacije. Članovi sastava su: dva akademska muzičara, profesor kineziologije, lekar, dipl.ing računarstvo, građevinarstva, dva vlasnika privatnih firmi, profesori biologije i hemije.......a iznad svega ljudi privrženi porodici.
Klapa Cambi je nekoliko puta pobeđivala na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i u Kaštelima, kao i na međunarodnom festivalu horova u Veroni.
Prekretnica u delovanja klape je početak saradnje sa Gibonnijem. Posle toga i ostale Klapske grupe prestaju sa izvodjenjem isključivo tradicionalne pesme, a obradama popularnih kompozicija (Zdravka Čolića, Nena Belana,Massima Savića...) dobijaju novu i mlađu publiku.  
U međuvremenu, kao pevački lider dolazi vrhunski tenor Vladimir Garić koji predvodi klapu do novih priznanja. Snimaju se nosači zvuka, nastupa se pred prepunim dvoranama, gostuje u brojnim TV emisijama...
U pripremi je album sa obradama najvećih svetskih hitova, a Klapa je upravo snimila video spot svetskog hita “The show must go on”, grupe Queen.

 
 

Rental office space

Sava Centar izdavanje poslovnog prostora

Catering

Sava Centar ugostiteljske usluge

Tech Services

Sava Centar tehničke usluge

Ticket office

  • tick ruka
  • 10-20h (working days)
  •  10-15h (Saturday) & 1 hour before event
  •  
  • Tel: 220-6060