Menu

Клапа "Камби"

cambi
Категорија
Концертни програм
Датум
15 децембар 2017 21:00
Простор
Амфитеатар
Телефон
220-6060
Цена улазница: 1400 динара

Најбоља и највише награђивана далматинска клапа Камби наступиће 15.децембра у Сава Центру. Клапа је основана  1986.године у Каштел Камбеловцу, а име јој потиче од  сплитске племићке породице Камби која је имала своје поседе на подручју Далмације. Чланови састава су: два академска музичара, професор кинезиологије, лекар, дипл.инг рачунарство, грађевинарства, два власника приватних фирми, професори биологије и хемије.......а изнад свега људи привржени породици.
Клапа Камби је неколико пута побеђивала на Фестивалу далматинских клапа у Омишу и у Каштелима, као и на међународном фестивалу хорова у Верони.
Прекретница у деловања клапе је почетак сарадње са Гибоннијем. После тога и остале Клапске групе престају са изводјењем искључиво традиционалне песме, а обрадама популарних композиција (Здравка Чолића, Нена Белана, Массима Савића...) добијају нову и млађу публику.  
У међувремену, као певачки лидер долази врхунски тенор Владимир Гарић који предводи клапу до нових признања. Снимају се носачи звука, наступа се пред препуним дворанама, гостује у бројним ТВ емисијама...
У припреми је албум са обрадама највећих светских хитова, а Клапа је управо снимила видео спот светског хита “The show must go on”, групе Queen.