Menu

Krcko Oraščić – balet na ledu

Krcko_19
Category
Programs on stage
Date
07 December 2019 18:00
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-60-60
Cene ulaznica: 1800, 2200 i 2900 dinara

 

Tim Sistem Mjuzik 7. decembra organizuje gostovanje Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga. Ansambl Ruskog državnog baleta na ledu čini 36 klizača -  baletskih umetnika i pobednika na Olimpijskim igrama, svetskih, evropskih i nacionalnih prvenstava, a u Beogradu će izvesti spektakularnu baletsku predstavu “Krcko Oraščić”.

Ruski državni balet osnovan je 1967.god. Od tada izrasta u kulturni brend Ruske Federacije i dobija epitet Državni, koji se u Rusiji dodelјuje samo umetničkim trupama koje svoju umetnost prikazuju na najvišem umetničkom nivou dostojnom tradiciji i ukorenjenoj kulturnoj baštini Ruske Federacije.

Baletski umetnici dostigavši vrhunac u karijeri tokom igranja na scenama, postaju članovi Državnog baleta na ledu koji u Rusiji nosi status kultne umetničke trupe.
Baletska predstava Krcko Oraščić svojom pričom vodi gledaoce u imaginarni svet mašte kroz prikaz vrhunskog umeća na ledu sa akcentom na baletsku umetnost. Klasične baletske figure prilagođene izvođenju na ledenoj podlozi izvode se sa savršenstvom i lakoćom, što kao rezultat ima vrhunsku predstavu. U predstavi se koriste i kostimi rađeni po idejama najpoznatijih ruskih kostimografa. Gracioznost klizača, maštovita kostimografija i scenografija, specijalni efekti, veštine umetnika uz vanvremensku muziku Čajkovskog, omogućiće publici uživanje u prvoklasnom umetničkom događaju.