Menu

WARDRUNA

wardruna1
Category
Concerts
Date
07 May 2020 20:30
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-60-60
Cene ulaznica: 2900, 3200, 3590 i 3900 dinara

7. maja 2020. svetski poznati bend Wardruna će posetiti Beograd i u Sava Centru održati svoj prvi nastup u Srbiji.


Bend Wardruna je poznat po tome što održavaju ograničen broj koncerata svake godine, i koji su u većini slučajeva RASPRODATI. Tako da fanovi ne bi trebalo da čekaju dugo pre nego što obezbede svoje karte za ovaj ekskluzivnu šansu da vide Wardrunu na sceni.

Ulaznice za Wardrunu u Sava centru (u prodaji je samo parter) koštaju 2.900, 3.200, 3.590 i 3.900 dinara. U utorak, 2. jula, zainteresovani će biti u mogućnosti da kupe ulaznice za prva četiri reda, koje je bend namenio najvećim fanovima i koje se neće naći u slobodnoj prodaji. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online na www.tickets.rs.


Tvorac grupe koja postoji od 2002. godine je multiinstrumentalista Einar Selvik, a presudna je bila njegova velika želјa da da novi glas staroj mudrosti i tradiciji Skandinavije. Koristeći antičke nordijske instrumente i poetske strukture na savremeni način, Wardruna spaja naučno sa pop-kulturnim i dolazi do publike širom sveta bez žanrovskih ograničenja.


Bend ima izdata četiri albuma, gde  prva tri Runaljod – gap var Ginnunga (2009), Runaljod – Yggdrasil (2013) and Runaljod – Ragnarok (2016) čine Runaljod trilogiju u kojoj se muzički interpretiraju stari runski tekstovi sa Severa.


2018, godine Wardruna izdaje akustični album Skald, koji istražuje tradicije skandinavskih pesnika i pripovedača.
Einar Selvik i Wardruna su takođe znatno doprineli saundreku TV serije Vikinzi (History Channel), a Einar je čak i glumio u par epizoda.
Pored Selvika, članovi benda su trenutno Lindy Fay Hella (vokal, flauta), Arne Sandvoll (prateći vokal, udaralјke), HC Dalgaard (prateći vokal, udaralјke, bubnjevi), Eilif Gundersen (horna, flauta) i John Stenersen, koji svira drevni instrument moraharpu.
Norveški muzički fenomen Wardruna nedavno je oduševio publiku u rasprodatoj zagrebačkoj dvorani „Lisinski“, priredivši jedinstven audio-vizualni doživlјaj za pamćenje.