Menu

WARDRUNA

wardruna1
Категорија
Концертни програм
Датум
07 мај 2020 20:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-60-60
Цене улазница: 2900, 3200, 3590 и 3900 динара

7. маја 2020. светски познати бенд Wardruna ће посетити Београд и у Сава Центру одржати свој први наступ у Србији.

Бенд Wardruna је познат по томе што одржавају ограничен број концерата сваке године, и који су у већини случајева РАСПРОДАТИ. Тако да фанови не би требало да чекају дуго пре него што обезбеде своје карте за овај ексклузивну шансу да виде Wardrunu na сцени.

Улазнице за Wардруну у Сава центру (у продаји је само партер) коштају 2.900, 3.200, 3.590 и 3.900 динара. У уторак, 2. јула, заинтересовани ће бити у могућности да купе улазнице за прва четири реда, које је бенд наменио највећим фановима и које се неће наћи у слободној продаји. Улазнице су доступне на продајним местима Ticket Vision, као и онлине на www.tickets.rs.

Творац групе која постоји од 2002. године је мултиинструменталиста Einar Selvik, а пресудна је била његова велика жеља да да нови глас старој мудрости и традицији Скандинавије. Користећи античке нордијске инструменте и поетске структуре на савремени начин, Wardruna спаја научно са поп-културним и долази до публике широм света без жанровских ограничења.

Бенд има издата четири албума, где  прва tri Runaljod – gap var Ginnunga (2009), Runaljod – Yggdrasil (2013) and Runaljod – Ragnarok (2016) чине Runaljod трилогију у којој се музички интерпретирају стари рунски текстови са Севера.
2018, године Wardruna издаје акустични албум Skald, који истражује традиције скандинавских песника и приповедача.
Einar Selvik и Wardruna су такође знатно допринели saundreku ТВ серије Викинзи (History Channel), а Einar је чак и глумио у пар епизода.
Поред Selvika, чланови бенда су тренутно Lindy Fay Hella (вокал, флаута), Arne Sandvoll (пратећи вокал, удараљке), HC Dalgaard (пратећи вокал, удараљке, бубњеви), Eilif Gundersen (хорна, флаута) и John Stenersen, који свира древни инструмент морахарпу.
Норвешки музички феномен Wardruna недавно је одушевио публику у распродатој загребачкој дворани „Лисински“, приредивши јединствен аудио-визуални доживљај за памћење.