Menu

Barcelona Gipsy Balkan orchestra

barcelona_gipsy
Category
Concerts
Date
22 May 2018 21:00
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-6060
Cena ulaznica: 1800, 1500 i 1200 dinara

 

Barselona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO), je međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni, koji trenutno budi veliko interesovanje publike širom Evrope zahvaljujući svojoj ineterpretaciji tradicionalne muzike sa Balkana,  Bliskog Istoka i Mediterana.

Kako kritičari kažu: „Muzika  koja  ide  pravo u  srce bez  trikova„
BGKO je  evolucija Barselona Gipsy Klezmer Orkestra,  koji  je  za  tri godine postavio standard u izvođenju  muzike napravljene u Barseloni i obišao većinu world music festivala  u svetu.
Njihov  jedinstveni i savremeni zvuk dolazi iz upornog i strastvenog istraživanja  zvukova i boja  Balkana, Klezmera, Roma  i Mediteranskih Romana. Sve je to shvaćeno kao skup muzičkih tradicija i multietničkih kultura koje prevazilaze sve geografske granice, poštujući tradicionalne tragove različitih naroda,  naseljavanih u različitim periodima na pomenutom prostoru.
Njihova muzika je  autentična  i po mešavini različitih uticaja koje donose  članovi benda iz svojih sredina, pa uz činjenicu da je to sve oblikovano u umetničkoj, veseloj i iskrenoj Barseloni, nudi ukuse i boje katalonskih, grčkih, ruskih, balkanskih pesama punih uticaja ciganskog džeza, rokabilija i izuzetnog ritma  i  veselja.
 Njihovi koncerti po celom svetu  su uvek unapred rasprodati  i  imaju veliku gledanost  na internet kanalima, na You Tube konkretno - preko 10.000.000 pregleda.
Na koncertu u Sava Centru će uz velike hitove sa prethodna četiri albuma predstaviti i novi materijal sa ovogodišnjeg CDa „AVO KANTO“. Specijalni gost na ovom događaju, biće maestro Bora Dugić koji je sa BGKO već imao zapažene nastupe u Španiji.

Više informacija o samom bendu možete naći na www.bgko.org