Menu

Deset veličanstvenih - Dečja Filharmonija

decija_filharmonija
Category
Concerts
Date
17 December 2017 19:00
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-6060
Cena ulaznica: 700, 1000 i 2000 dinara

Novogodišnji gala koncert “Deset veličanstvenih” - Zimska muzička čarolija

Dečja filharmonija, Sava Centar, nedelјa, 17. decembar, 19h

Dečja filharmonija, svake godine tradicionalano priređuje Novogodišnji gala koncert – Zimska muzička čarolija, namenjen lјubitelјima klasične muzike svih generacija. Ovo će biti jubilarni, deseti koncert „Deset veličanstvenih“ na kom će biti izvedeni hitovi Dečje filharmonije – najpopularnije kompozicije različitih žanrova.

Pored popularne klasike, Štrausa, Ofenbaha, Betovena, Baha, na repertoaru će biti i muzika iz filmskih hitova poput Star wars, Frozen, Indiana Jones, Pirati sa Kariba, Marry Popins… ali i domaći prepoznatlјivi pop hitovi, kao i tradicionalne pesme, a orkestrom će dirigovati Ljubiša Jovanović.

Ovogodišnju “čaroliju” će upotpuniti i operska pevačica Katarina Jovanović i mlada muzička zvezda, Marija Žeželј, što će biti prava muzička poslastica. Marija Žeželј je multitalentovana devojka čija popularnost raste iz dana u dan. Iako je nedavno napunila 18 godina, njen youtube kanal već broji nekoliko stotina hilјada pratioca, na instagramu se približava broju od pola miliona fanova, bavi se modelingom, napisala je knjigu "Moj Slatki Život" a letos je zaplovila u muzičke vode kada je objavila svoj prvi singl i letnji hit "Dance Like Nobody's Watching" koji sada broji preko 13 miliona youtube pregleda. Od kako je objavlјen, Marijin drugi singl „Louder Than A Drum“ se nalazi na vrhu top liste najslušanijih singlova u Srbiji na striming servisu Deezer.

Svake godine Dečja filharmonija predstavlјa i svoje nove soliste, mlade muzičare i dobitnike brojnih nagrada na domaćim i svetskim takmičenjima. Ove godine će publika imati priliku da vidi i čuje prvu generaciju solista koji sada studiraju na prestižnim akademijama širom sveta. Dečja filharmonija je tokom proteklih deset godina prepoznata kao jedinstven brend u kulturi regiona, koji je inicirao kulturnu razmenu i druženje najmlađih. Svojim čuvenim koncertima na otvorenom kao što je nastup na Tašmajdanu u okviru manifestacije „Noć muzike“, pred 10.000 lјudi u publici i još 5000 onih koji su ostali ispred kapija Tašmajdana, Dečja filharmonija je „pokrenula talas“ sličnih manifestacija i doprinela popularizaciji klasične muzike među mlađom publikom.

Zabavite se uz klasičnu muziku na popularan način!

Budite uz mlade muzičare i uživajte u njihovoj veštini i posvećenosti!

Počnite novogodišnje praznike sa porodicom i prijatelјima u nedelјu 17.12. u 19h u Sava Centru!

Dođite na Novogodišnji gala koncert, jedinstveni praznik muzike na kom ćete na najlepši način ispratiti staru i odškrinuti vrata Nove 2018. godine, uz mlade muzičke virtuoze i zvuke najlepših dela muzičke riznice!

Karte možete kupiti na blagajni Sava Centra i preko Eventima