Menu

Десет величанствених - Дечја Филхармонија

decija_filharmonija
Категорија
Концертни програм
Датум
17 децембар 2017 19:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цена улазница: 700, 1000 и 2000 динара

Новогодишњи гала концерт “Десет величанствених” - Зимска музичка чаролија

Дечја филхармонија, Сава Центар, недеља, 17. децембар, 19х

Дечја филхармонија, сваке године традиционалано приређује Новогодишњи гала концерт – Зимска музичка чаролија, намењен љубитељима класичне музике свих генерација. Ово ће бити јубиларни, десети концерт „Десет величанствених“ на ком ће бити изведени хитови Дечје филхармоније – најпопуларније композиције различитих жанрова.

Поред популарне класике, Штрауса, Офенбаха, Бетовена, Баха, на репертоару ће бити и музика из филмских хитова попут Star wars, Frozen, Indiana Jones, Пирати са Кариба, Marry Popins… али и домаћи препознатљиви поп хитови, као и традиционалне песме, а оркестром ће дириговати Љубиша Јовановић.

Овогодишњу “чаролију” ће употпунити и оперска певачица Катарина Јовановић и млада музичка звезда, Марија Жежељ, што ће бити права музичка посластица. Марија Жежељ је мултиталентована девојка чија популарност расте из дана у дан. Иако је недавно напунила 18 година, њен youtube канал већ броји неколико стотина хиљада пратиоца, на инстаграму се приближава броју од пола милиона фанова, бави се моделингом, написала је књигу "Мој Слатки Живот" а летос је запловила у музичке воде када је објавила свој први сингл и летњи хит "Dance Like Nobody's Watching" који сада броји преко 13 милиона youtube прегледа. Од како је објављен, Маријин други сингл „Louder Than A Drum“ се налази на врху топ листе најслушанијих синглова у Србији на стриминг сервису Deezer.

Сваке године Дечја филхармонија представља и своје нове солисте, младе музичаре и добитнике бројних награда на домаћим и светским такмичењима. Ове године ће публика имати прилику да види и чује прву генерацију солиста који сада студирају на престижним академијама широм света. Дечја филхармонија је током протеклих десет година препозната као јединствен бренд у култури региона, који је иницирао културну размену и дружење најмлађих. Својим чувеним концертима на отвореном као што је наступ на Ташмајдану у оквиру манифестације „Ноћ музике“, пред 10.000 људи у публици и још 5000 оних који су остали испред капија Ташмајдана, Дечја филхармонија је „покренула талас“ сличних манифестација и допринела популаризацији класичне музике међу млађом публиком.

Забавите се уз класичну музику на популаран начин!

Будите уз младе музичаре и уживајте у њиховој вештини и посвећености!

Почните новогодишње празнике са породицом и пријатељима у недељу 17.12. у 19х у Сава Центру!

Дођите на Новогодишњи гала концерт, јединствени празник музике на ком ћете на најлепши начин испратити стару и одшкринути врата Нове 2018. године, уз младе музичке виртуозе и звуке најлепших дела музичке ризнице!

Карте можете купити на благајни Сава Центра и преко Евентима