Menu

"Krcko oraščić" - balet na ledu

krcko_orascic1
Category
Programs on stage
Date
06 December 2017 21:00
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-6060
Cena ulaznica: 1800, 2200 i VIP 2900 dinara

Spektakularni BALET NA LEDU, „KRCKO ORAŠČIĆ“, u izvođenju Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga osnovanog 1967. godine od strane izuzetnog koreografa Konstantina Bojarskog, naslednika tradicije škole klasičnog baleta iz Sankt Peterburga, biće izveden 06.decembra  u Sava Centru.
Na čelu Baleta se nalazi umetnčki direktor Konstantin Rasadin, zaslužni ruski umetnik i bivši solista čuvenog Marinski baleta. Muzički direktor i jedan od osnivača Baleta na ledu je Leo Korkhin, istaknuti ruski dirigent koji rukovodi većim brojem orkestara, uklјučujući i poznati Akademski simfonijski orkestar Uruženja filharmoničara iz Sankt Peterburga nazvanom po Dimitri Šostakoviču.
U Baletu na ledu su u različitim periodima učestvovali svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova, Oleg Protopopov, Aleksej Ulanov, Ljudmila Smirnova...
U poslednjih 5 godina balet  je uspešno izvođen na najbolјim scenama u USA, Kanadi, Holandiji, Nemačkoj, Kini, Španiji, Koreji, Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Finskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Austriji, Švajcarskoj, Južnoj Americi... O ovom, svetski poznatom, baletu u  superlativima su pisali „Los Angeles Times“, „Chicago Tribne“, „France Soir“, „The Korea Times"

Prodaja ulaznica: Blagajna Sava Centra, Win Win, www.ddtickets.rs