Menu

"Зимска музичка чаролија"

decija_carolija
Категорија
Концертни програм
Датум
26 јануар 2017 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цена улазница: 700, 1000 у 2000 динара

Концерт Регионалне Дечије Филхармоније се ОДЛАЖЕ на 26.01.2017. због климатских услова у региону и епидемије грипа.

 

Гала новогодишњи концерт Регионалне дечје филхармоније "Зимска музичка чаролија"
Након великог успеха, током наступа Дечје филхармоније пред више од 10.000 гледалаца на летњем концерту на Ташмајдану 2016. следи још једна сјајна, музичка посластица - "Зимска музичка чаролија" - Гала новогодишњи концерт Регионалне дечје филхармоније који ће бити одржан 26. 01. 2017. године у Сава Центру.
Дечја филхармонија и Фондација „Деца деци“ позивају родитеље и баке и деке да доведу децу на овај концерт у Сава Центру, јер је репертоар Гала новогодишњег концерта, прилагодјен и најмлађој публици с обзиром да ће на програму бити, поред класичног репертоара и препознатљивих нумера из цртаних филмова, као и филмских класика у којима ће, као и увек, публика свих генерација моћи да учествује и ужива. Диригент на овом концерту ће бити наш реномирани уметник и педагог, оснивач оркестра Camerata Serbica и Lola classic, Љубиша Јовановић.
Новогодишњи концерт Регионалне дечје филхармоније постаће од јануара 2017. традиционалан и симболичан, музички поклон Београђанима за почетак још једне успешне и срећне године, надамо се испуњене са што више музике.
Овим концертом Дечја филхармонија и Фондација „Деца деци“ почињу са обележавањем десетогодишњице од оснивања те најављују и богат програм и пројекат „Година музике“.
Позивамо све љубитеље музике да заједно са младим виртуозима Регионалне дечје филхармоније и Фондацијом „Деца деци“ на најлепши начин започну нову 2017. годину уз зимску, музичку чаролију.

О активностима Регионалне дечје фихармоније и Фондације "Деца Деци"

Оснивач Регионалне дечје филхармоније, чији су чланови деца музичари из градова из региона: Загреба, Скопља, Љубљане, Сарајева и Београда је Фондација "Деца Деци" која ће овим концертом представити и свој омладински оркестар, стасао током претходне деценије рада који ће, раме уз раме, наступити са Регионалном дечјом филхармонијом. Промоција музичког образовања, стваралаштва младих, као и културна размена међу најмлађима кроз атрактивне музичке програме, су само неки од цилљева фондације „Деца Деци“ и Регионалне дечје филхармоније. Чланови дечјег оркестра су талентовани ђаци нижих музичких школа, добитници награда на престижним домаћим и међународним такмичењима, док омладински оркестар чине прве генерације, које су сада већ у средњим школама и на престижним музичким академијама. Неки од њих су дугогодишњи корисници инструмената фондације „Деца деци“, која на тај начин помаже њихово школовање и професионално напредовање. Током 2016. покренут је серијал нових пројекта као што су " Суммер Поп уп цонцерт халл Дечје филхармоније" на трговима градова Србије као и летња турнеја по региону "Филхармонија на точковима" са жељом да се класична музика приближи најмлађима и изађе из конвенционалних музичких простора. Круна првог дела сезоне 2016. након успешних концерата у Љубљани и Загребу у оквиру летње турнеје, свакако је био концерт на препуном стадиону Ташмајдан у оквиру манифестације  „Ноћ музике“ који је одржан пред више од 10.000 гледалаца.

 

Више информација може се наћи на wеб страници www.decadeci.com