Menu

MIRA ŠKORIĆ

m_skoric
Kategorija
Koncertni program
Datum
22 oktobar 2019 20:00
Venue
Velika dvorana
Cene ulaznica: 1000, 1200, 1400, 1600 i 1800 dinara

Mira Škorić jedna je od retkih pevačica koja muzičke trendove stvara, a ne prilagođava se njima. Može se pohvaliti sa čak 14 snimlјenih albuma i velikim brojem hitova.
Veliki uspeh dostigla je snimivši pesmu “Zašto nosiš prsten moj”, a prekretnicu u njenoj karijeri predstavlјa 1993.godina. Tada izdaje album „Otkači“ koji mnogi smatraju jednim od najkvalitetnijih albuma u celokupnoj folk produkciji, a takođe je i jedan od najtiražnijih. Mira tada ostvaruje vrtoglavi uspon u svojoj karijeri. Na ovom albumu je čak 12 hitova - neponovlјivi „Otkači“, „Ti si k'o i ja“, „Ne daj me majko“, „Manastir“, „Strah od lјubavi“, „Niz vene mi tiho tečeš“...
RTS je pesmu "Manastir" uvrstio na spisak 50 najlepših ikada snimlјenih folk pesama.
1995.godina donosi novine na poslovnom planu kada je izdala album "Rodiću ti sina", na kom su se izdvojile pesme: "Karta tuge", "Rodiću ti sina", "Nisi mi sudbina", "Soko", "Vruće devojke". Nakon toga nastavila je da niže albume, na kojima su se posebno izdvojile pesme  "Nek te noge nose", "Odlazi", "Zabava", "Južna pruga", "Marijo devo", “Roba sa greškom”, “Vrati nam se druže moj”, “Vratiću ti jednom sve”, “Još uvek te volim”, “Od poraza do pobede”…
Album "Najbolјi prijatelјi" 2005.godine donosi nam novu Miru, sa kojim se vraća u sam vrh estradne scene. Sa ovim albumom dobija i sasvim novu publiku, a takođe dobija nagradu za album i hit godine.  Sa pesmom "Voli je" 2007.godine učestvuje na Beoviziji.
Krajem 2008.godine izdaje "The best of" sa 44 njenih najlepših i najuspešnijh pesama. Ovaj album ubrzo postaje jedan od najprodavanijih izdanja Grand produkcije.
Celokupan tim je radio na novom albumu koji je nakon 8 godina diskografske pauze, u Maju 2013-te, ugledao svetlost dana. Muzički znalci i fanovi ga smatraju izuzetno kvalitetnim, rame uz rame sa njenim najbolјim albumom iz 1993.godine.
Nјena publika želјno je isčekivala solistički koncertu Beogradu, tako da je Mira odlučila da svoj veliki jubilej – 30 godina muzičke karijere proslavi upravo sa svojom publikom u velikoj dvorani Sava Centra 22.oktobra 2019.godine.
Organizator i Mira Škorić Vas očekuju da zajedno proslavimo ovaj veliki jubilej.