Menu

Petar Grašo

graso
Kategorija
Koncertni program
Datum
30 mart 2018 20:30
Venue
Velika dvorana
Cene ulaznica: 1700, 2000, 2200 i 2500 dinara

Petar Grašo i njegov bend nastupiće sledećeg marta u Sava Centru. To je vest koja će, sasvim sigurno, obradovati njegove brojne obožavaoce u Srbiji i Beogradu.

‘’Izuzetno se radujem ponovnom dolasku u Beograd i nastupu u Sava Centru. Dva koncerta za redom u Sava Centru 2009 god, bili od onih koje ćemo zauvek pamtiti, a lјubav i entuzijazam publike bili su fantastični. Nadamo se da ponovnom susretu u večeri koja se ne zaboravlјa“, poručio je Grašo.

Uz pregršt nezaboravnih pesama kao što su “Utorak”, “Tko nam brani”, "Ljubav jedne zene", "Vera od suvog zlata”,’’Volim i postojim”, publika će imati priliku da u Sava Centru čuje i novije pesme “Moje zlato”, "Srce za vodiča"…

Petar Grašo je pevač, kompozitor zabavne i pop muzike i tekstopisac za brojne izvođače (Oliver Dragojević, Doris Dragović, Danijela Martinović…)Muzikom se bavi od detinjstva, a sa 16 godina napisao je pesmu "Boginja", s kojom je Oliver Dragojević na “Dori” 1995. godine osvojio 2. mesto.
Pesma "Trebam nekoga", koja je preko 12 nedelјa bio na prvom mestu hrvatske top liste, ujedno je i početak razdoblјa u kojem će se Grašo potvrditi kao jedan od najuspešnijih pop autora i pevača mlađe generacije.

Nјegov prvi album, Mjesec iznad oblaka, izdat 1997. godine, prodat je u rekordnih 110.000 primeraka .
Krajem 1999. godine izlazi Grašin drugi album Utorak na kojem s hit singlovima "Utorak", "Ko nam brani", "Ljubav jedne žene" te "Nevista", ponovno, osvaja top liste. Ovaj album prodat je u Sloveniji u preko 40.000 primeraka, što je do danas najveći tiraž jednog muškog izvođača.Treći album naziva Šporke riči, izlazi 2003. godine , dostigavši zlatne tiraže u Srbiji,Hrvatskoj i Sloveniji. Na albumu se posebno ističu pesme "Jedina", "Sad te se samo rijetko sjetim" (duet s A. Dedićem), kao i "Vera od suvog zlata", s kojom iste godine osvaja Grand Prix na Splitskom festivalu.