Menu

KUD "Dimitrije Koturović"

Kategorija
Koncertni program
Datum
18 novembar 2017 20:00
Venue
Velika dvorana

 

Ove godine Kulturno umetničko društvo „Dimitrije Koturović“ obeležava veliki jubilej 50. godina rada i postojanja.

Na koncertu koji će će se održati u subotu 18.novembra u velikoj dvorani Sava  Centra i na kome će se pojaviti oko 400 učesnika, biće predstavlјena  retrospektiva najvrednijeg od svega onoga što je društvo radilo svih ovih godina.
      
U programu će učestvovati i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, mešoviti hor „Ars Vocalis“ i  trubački orkestar Danijela Jokanovića.

Od svog osnivanja, 1967. Godine, ansambl narodnih igara i pesama je započeo rad na studioznom oplemenjivanju bogatog folklornog nasleđa naših naroda, objedinjujući osnovne vrednosti naše tradicionalne kulture, a istovremeno čuvajući njihov osnovni karakter. U Društvu koje broji 350 članova radi  šest sekcija sa svojim ansamblima:

- Ansambl narodnih igara i pesama
- Ansambl narodne muzike
- Amatersko pozorište ''KOT TEATAR''
- Grupa pevača
- Ansambl veterana
- Ansambl rekreativaca

Društvo je pored velikog broja  gostovanja  u zemlјi i inostranstvu/Italija, Nemačka, Libija, Francuska, Austrija, Grčka, Švajcarska, Turska, Rumunija, Ukrajina, Češka, Slovačka, Bugarska, Portugalija, Litvanija, Danska, Španija.../, mnogobrojnih priznanja i plaketa, ostvarilo sigurno jedan od najvećih uspeha 2005. godine, kada je Ansambl narodnih igara i pesama na jednom od najprestižnijih međunarodnih festivala folklora u Dižonu /Francuska/, među 17 svetskih ansambala osvojio prvo mesto i zlatnu medalјu.

Posebno je značajna  nagrada, osvojena  1982. godine na festivalu „Amateri svome gradu“ u našem Beogradu za program u celini, kao i  nastup na međunarodnom festivalu folklora u Gorici /Italija/ 2013. godine, gde je ansambl ostavio izvanredan utisak osvojio prvo mesto i  nagradu publike.

 
 

Izdavanje prostora

Sava Centar izdavanje poslovnog prostora

Ugostiteljske usluge

Sava Centar ugostiteljske usluge

Tehničke usluge

Sava Centar tehničke usluge

Radno vreme blagajne

  • tick ruka
  • 10-20h (radnim danom)
  •  10-15h (subotom)
  •   i 1 sat pre početka manifestacije
  • Telefon: 220-6060

VAŽNO: Sava Centar ne snosi odgovornost za oštećenje i ukradene ulaznice. Ulaznicu ne možete zameniti ili tražiti povraćaj novca. U slučaju otkazivanja  događaja izvršiće se povraćaj novca. Najstrožije je zabranjeno korišćenje mobilnih telefona, foto-aparata ili bilo kakve opreme za snimanje slike i zvuka u prostoru u kome se održava program. U objektu Sava Centra je zabranjeno pušenje.