Menu

КУД "Димитрије Котуровић"

koturovic
Категорија
Концертни програм
Датум
18 новембар 2017 20:00
Простор
Велика дворана

 

Ове године Културно уметничко друштво „Димитрије Котуровић“ обележава велики јубилеј 50. година рада и постојања.

На концерту који ће ће се одржати у суботу 18.новембра у великој дворани Сава Центра и на коме ће се појавити око 400 учесника, биће представљена ретроспективa највреднијег од свега онога што је друштво радило свих ових година.
      
У програму ће учествовати и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички”, мешовити хор „Ars Vocalis“ и трубачки оркестар Данијела Јокановића.

Од свог оснивања, 1967. Године, ансамбл народних игара и песама је започео рад на студиозном оплемењивању богатог фолклорног наслеђа наших народа, обједињујући основне вредности наше традиционалне културе, а истовремено чувајући њихов основни карактер. У Друштву које броји 350 чланова ради  шест секција са својим ансамблима:

- Ансамбл народних игара и песама
- Ансамбл народне музике
- Аматерско позориште ''КОТ ТЕАТАР''
- Група певача
- Ансамбл ветерана
- Ансамбл рекреативаца

Друштво је поред великог броја  гостовања  у земљи и иностранству/Италија, Немачка, Либија, Француска, Аустрија, Грчка, Швајцарска, Турска, Румунија, Украјина, Чешка, Словачка, Бугарска, Португалија, Литванија, Данска, Шпанија.../, многобројних признања и плакета, остварило сигурно један од највећих успеха 2005. године, када је Ансамбл народних игара и песама на једном од најпрестижнијих међународних фестивала фолклора у Дижону /Француска/, међу 17 светских ансамбала освојио прво место и златну медаљу.

Посебно је значајна награда, освојена 1982. године на фестивалу „Аматери своме граду“ у нашем Београду за програм у целини, као и  наступ на међународном фестивалу фолклора у Горици /Италија/ 2013. године, где је ансамбл оставио изванредан утисак освојио прво место и  награду публике.