Menu

Bosifest 2018

Bosifes18
Kategorija
Filmski program
Datum
10 oktobar 2018 - 12 oktobar 2018
Venue
Amfiteatar
Telefon
220-60-60

 

9. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – Bosifest

Deveto izdanje Beogradskog internacionalnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom – Bosifest, održaće se u beogradskom Sava Centru od 10. do 12. oktobra pod sloganom „RAMPA!“

Poznati reditelj i selektor našeg festivala Goran Radovanović odabrao je 15 filmskih ostvarenja koja će biti prikazana u okviru Takmičarskog i Revijalnog programa predstojećeg Festivala, a očekuje nas i zanimljiv i sadržajan prateći program.

Goran je imao težak zadatak da od čak 125 filmova koji su iz Evrope, SAD, Australije, Latinske Amerike i Afrike pristigli na konkurs odabere 15 koji će biti prikazani na festivalu. Izabrani filmovi dolaze iz Nemačke, Čilea, Grčke, Gruzije, Izraela, Australije, Japana, Velike Britanije, Poljske, Francuske, Rusije, Egipta, Italije, Slovenije.

Žiri 9. Bosifesta radiće u sastavu: naš proslavljeni reditelj, pisac i profesor Goran Marković, poznati glumac i profesor Dragan Petrović Pele i talentovana mlada glumica Jovana Stojiljković. Žiri će dodeliti sledeće nagrade: Gran Prix za najbolji film, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolji scenario, kao i specijalne nagrade.

Bosifest je jedinstven filmski festival u našoj zemlji, ali i u svetskim okvirima, jer je njegov kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom, a filmovi koji se prikazuju relevantna su i zapažena ostvarenja dokumentarnog žanra.

Program Festivala

http://bosifest.rs/