Menu

"Povratak" - premijera filma

Kategorija
Filmski program
Datum
21 februar 2017 20:30
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-6060
Cena ulaznica: 500 dinara

 

U beogradskom Sava Centru u utorak 21. februara 2017. u 20 i 30, biće održana svečana premijera domaćeg filma Povratak (The Retrurn). Ovo je debitansko ostvarenje scenariste i reditelja Predraga Jakšića.  
Glavnu ulogu igra Lazar Rockwood, kanadski glumac srpskog porekla, kome je ovo 109 film u karijeri, prvi u Srbiji, i na srpskom jeziku. Uz njega tu su i velika glumačka imena Holivuda, Džon Sevidž - John Savage (velikan iz Holivuda, sa glavnim ulogama u filmu Kosa, u Lovcu na Jelene, Marijanini ljubavnici, Kum 3, Tanka crvena linija i još više od 100 filmova), Majkl Pare - Michael Pare (zvezda Holivuda sa glavnim ulogama u mnogim filmovima i ultimativnim filmom osamdesetih Vatrene ulice - Streets of Fire) i najpoznatiji kanadski glumac Nick Mancuso.
Ovo je poslednji film koji je snimio Milorad Mandić Manda i prvi film Dubravke Mijatović nakon 2003. godine i predstavlja njen povratak na srpski film. Tu je Radivoje Raša Bukvić naš glumac koji stvara veliku karijeru u svetu gde je snimio i glavnu ulogu uz Brusa Vilisa u Umri muski 5 - Dobar dan da se umre muški, pa Vesna Stanojević naša profesorka glume iz Londona, poznata kod nas kao glavna glumica, partnerka Dragana Nikolića u Poslednji krug u Monci, rok legenda Bora Đorđević, Rada Đuričin, Marko Adžić, Marka Hlebjan, Gorjana Janjić i drugi.
Originalnu muziku za film uradio je Saša Milošević Mare, muziku u filmu izvode grupa Vrane Kamene, Ivana Jordan i ansambl Banatski kicoši. Direktor fotografije je Boris Šebez, montažerka je Ana Sremac a producent je Miodrag Jakšić.
Film Povratak je svojevrsna psihološka studija, ispričana trilerskim žanrovskim obrascem, o povratniku koji nakon 40 godina dolazi u rodni kraj u kome više nema nikog svog. Za njim, iz Amerike, dolaze njegovi prijatelji ne bi li ga vratili nazad, a malo selo u Vojvodini postaje živo kao nikada do tada. Uz krivicu da je u Srbiji ostavio i izneverio one koji su ga podigli, a u Americi nije uspeo da zaštiti svoju novu porodicu, junak, rastrgnut sumnjom, nesposoban je da objektivno sagleda stvarne događaje oko sebe, lakše prihvatajući neverovatne nego očigledne odgovore, ne znajući, pri tome, ni da li se vraća kući time što dolazi u zavičaj ili time što će se iz zavičaja vratiti tamo gde je i proveo čitav život – u tuđinu.

Ulaznice se prodaju na biletarnici Sava Centra i putem sistema Eventima.
Adresa internet prezentacije filma: http://povratak-thereturn.com/