Menu

NAJBOLjE SA NIŠVILA - GIPSY KINGS

nisville_gipsy
Category
Concerts
Date
02 December 2018 20:00
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-60-60
Cene ulaznica: 1800, 2300, 2800 i 3800 dinara

U nedelјu, 2.decembra u akciji decentralizacije kulture „Nišville u Beogradu“, održaće se pet koncerata i dve izložbe u velikoj dvorani i foajeu Sava Centra.
U velikoj dvorani nastupiće: Nišville Big Band sa dirigentom Dr. Dragoslavom Petrovićem, Eyot, najbolјi srpski jazz sastav u međunarodnim okvirima, Legendarna grupa GIPSY KINGS sa osnivačem Pakom Balardom, ovogodišnjim dobitnikom Nišville Grand Prix festivala „Šaban Bajramović“ za fuziju džeza sa drugim muzičkim pravcima.
U foajeu Sava Centra nastupiće:Nišville Youth Orchestra, nastao kao deo evropskog RYCO projekta Sarajevo  - Niš  - Tirana, Jayus Jazz, sekstet koji će otvoriti naredno, jubilarno 25. izdanje Nišville jazz festivala.
Pored koncerata, posetioci će u foajeu videti i izložbu slikarskih radova učesnika umetničke kolonizacije niške tvrđave „Art to go jazzy“, kao i ilustracije strip autora ovogodišnje „Striporame“  među kojima i rad Viktora Bogdanoviča, crtača Supermena i Betmena.
Nišville će uputiti poziv ministrima i poslanicima Skupštine Srbije da osete deo atmosfere najvećeg umetničkog festivala Srbije i jednog od 10 najbolјih evropskih festivala po Gardianu, u nadi da će festival dobiti značajniju pomoć države, ne samo kao umetnički brend,već i kao lider promocije kulturnog turizma juga Srbije.

Ulaznice u prodaji na blagajni Sava Centra i na svim prodajnim mestima u mreži Eventim.