Menu

Orkestar Harmonika „Aleksa Šantić“

Orkestar_harmonika
Category
Concerts
Date
15 December 2017 20:30
Venue
Velika dvorana

 

Višestruko nagrađivani Orkestar Harmonika „Aleksa Šantić“ iz Uglјevika održaće svoj prvi veliki solistički koncert u Beogradu i Srbiji.
Ovaj izuzetan i jedinstveni orkestar postao je poznat javnosti učešćem u  emisiji „Ja imam talenat“ gde su se plasirali u finale takmičenja i svojim spektakularnim nastupima osvojili naklonost eminentnog žirija i kompletne javnosti koja je pratila ovo takmičenje.
Orkestar harmonika „Aleksa Šantić“ postoji već 17 godina, osnovan je 1997. godine.
Orkestar broji 36 članova, a većina njih su učenici OŠ „Aleksa Šantić“ iz Uglјevika, dok su šest članova bivši učenici škole. Orkestar izvodi srpsku narodnu muziku, muziku drugih naroda kao i popularnu muziku u jedinstvenim aranžmanima za harmonike.
Orkestar u interpretacije unosi ogrmnu energiju i puno emocija, što su prepoznali i kompetentni lјudi iz sveta muzike (Emir Kusturica, Radmila Smilјanić, Ljubiša Pavković, Branimir Đokić, Ljubo Kešelј...kao i eminentni profesori filharmonija iz Rusije, Italije, Austrije, Indije...).
Orkestar je do sada imao veoma zapažene koncerte u Kanadi (Vankuver i Viktorija), Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Nemačkoj, Rusiji, Omanu (Rojal Opera House Muscat), Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji.

Orkestar harmonika je do sada osvojio mnogobrojne nagrade i priznanja, a neka od najznačajnijih su:
- Prvaci Republike Srpske – 8 puta
- Pobednici Kulturne olimpijade u Sočiju 2014. godine.
- „Grand Prix“ na festivalu „Zemlјa je naš zajednički dom“ u Ekaterinburgu u Rusiji
Na koncertu u Sava Centru Orkestar harmonika će se predstaviti beogradskoj publici raznolikim i posebno pripremlјenim programom koji će čini spletovi srpskih kola, narodnih pesama, makedonskih pesama, sevdalinkama kao i obradama velikih hitova domaće i strane zabavne muzike.