Menu

Mostar Sevdah Reunion

mostar_sevdah
Category
Concerts
Date
07 March 2017 20:30
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-6060
Cena ulaznica: 900, 1200, 1500 i 1800 dinara

Mostar Sevdah Reunion je nastao devedesetih godina u Mostaru, po ideji producenta D.Šestića i može se reći da je, do danas, ostvario zavidnu karijeru širom sveta na vorld mjuzik sceni.
Već prvim albumom izdatim za World Connection 1999. u Holandiji, skrenuli su pažnju cele scene svojim specifičnim stilom, baziranim na sevdalinkama i drugom balkanskom muzikom u modernim aranžmanima. Do danas su izdali 9 albuma, sarađivali su sa mnogim velikanima vorld mjuzik scene (Šaban Bajramović , Ljilјana Butler , Esma Redžepova ...) , promovisali nove zvezde (A. Medunjanin , N.Veliov ...) i sa svakim novim albumom bili mesecima u vrhu svetskih top lista.
Učestvovali su na preko stotinu vorld mjuzik i džez festivala širom sveta, bili nosioci i glavna tema 4 filma i bezbroj televizijskih emisija.

Beogradski publicista i kritičar Dragan Kremer je u svojoj recenziji za VREME , 2012. godine istakao sličnost nastanka i karijera Buena Vista Social Klub-a Raja Kudera , i Mostar Sevdah Reunion-a D.Šestića.

Kroz oba projekta je prošao veliki broj muzičara i neki od njih su pokušavali, kroz razne druge sastave, da prenesu emociju, ali pokazalo se da je jedino original-događaj, i to je nesumnjiva činjenica.

Članovi grupe koji žive na raznim stranama sveta retko drže koncerte u regionu, do sada su u Beogradu imali rasprodate koncerte na Belefu 2005 , u Kolarcu 2015. i Mikseru 2016. godine.

Koncert u Sava Centru će biti prilika da lјubitelјi sevdaha premijerno čuju njihove nove numere a i najveće hitove sa kompilacije KINGS OF SEVDAH.