Menu

"Zimska muzička čarolija"

decija_carolija
Category
Concerts
Date
26 January 2017 20:00
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-6060
Cena ulaznica: 700, 1000 i 2000 dinara

Koncert Regionalne Dečije Filharmonije se ODLAŽE na 26.01.2017. zbog klimatskih uslova u regionu i epidemije gripa.

 

Gala novogodišnji koncert Regionalne dečje filharmonije "Zimska muzička čarolija"
Nakon velikog uspeha, tokom nastupa Dečje filharmonije pred više od 10.000 gledalaca na letnjem koncertu na Tašmajdanu 2016. sledi još jedna sjajna, muzička poslastica - "Zimska muzička čarolija" - Gala novogodišnji koncert Regionalne dečje filharmonije koji će biti održan 26. 01. 2017. godine u Sava Centru.
Dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ pozivaju roditelje i bake i deke da dovedu decu na ovaj koncert u Sava Centru, jer je repertoar Gala novogodišnjeg koncerta, prilagodjen i najmlađoj publici s obzirom da će na programu biti, pored klasičnog repertoara i prepoznatljivih numera iz crtanih filmova, kao i filmskih klasika u kojima će, kao i uvek, publika svih generacija moći da učestvuje i uživa. Dirigent na ovom koncertu će biti naš renomirani umetnik i pedagog, osnivač orkestra Camerata Serbica i Lola classic, Ljubiša Jovanović.
Novogodišnji koncert Regionalne dečje filharmonije postaće od januara 2017. tradicionalan i simboličan, muzički poklon Beogradjanima za početak još jedne uspešne i srećne godine, nadamo se ispunjene sa što više muzike.
Ovim koncertom Dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ počinju sa obeležavanjem desetogodišnjice od osnivanja te najavljuju i bogat program i projekat „Godina muzike“.
Pozivamo sve ljubitelje muzike da zajedno sa mladim virtuozima Regionalne dečje filharmonije i Fondacijom „Deca deci“ na najlepši način započnu novu 2017. godinu uz zimsku, muzičku čaroliju.

O aktivnostima Regionalne dečje fiharmonije i Fondacije "Deca Deci"

Osnivač Regionalne dečje filharmonije, čiji su članovi deca muzičari iz gradova iz regiona: Zagreba, Skoplja, Ljubljane, Sarajeva i Beograda je Fondacija "Deca Deci" koja će ovim koncertom predstaviti i svoj omladinski orkestar, stasao tokom prethodne decenije rada koji će, rame uz rame, nastupiti sa Regionalnom dečjom filharmonijom. Promocija muzičkog obrazovanja, stvaralaštva mladih, kao i kulturna razmena među najmladjima kroz atraktivne muzičke programe, su samo neki od cilljeva fondacije „Deca Deci“ i Regionalne dečje filharmonije. Članovi dečjeg orkestra su talentovani đaci nižih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, dok omladinski orkestar čine prve generacije, koje su sada već u srednjim školama i na prestižnim muzičkim akademijama. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Tokom 2016. pokrenut je serijal novih projekta kao što su " Summer Pop up concert hall Dečje filharmonije" na trgovima gradova Srbije kao i letnja turneja po regionu "Filharmonija na točkovima" sa željom da se klasična muzika približi najmlađima i izađe iz konvencionalnih muzičkih prostora. Kruna prvog dela sezone 2016. nakon uspešnih koncerata u Ljubljani i Zagrebu u okviru letnje turneje, svakako je bio koncert na prepunom stadionu Tašmajdan u okviru manifestacije „Noć muzike“ koji je održan pred više od 10.000 gledalaca.

 

Više informacija može se naći na web stranici www.decadeci.com