Menu

„SIMFONIJA TRADICIJE“

kolo_i_SOrts
Category
Concerts
Date
06 December 2016 20:00
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-6060
Cene ulaznica: 900, 1200 i 1500 dinara

Koncert Ansambla narodnih igara i pesama Srbije KOLO i Simfonijskog orkestra i Hora Radio-televizije Srbije

Dirigent: Bojan Suđić

SIMFONIJA TRADICIJE predstavlјa svojevrstan umetnički poduhvat, kao rezultat saradnje Ansambla KOLO sa Simfonijskim orkestrom i Horom RTS. Na repertoaru, te večeri, naći će se zahtevne kompozicije i koreografije dela poznatih kompozitora (Bošnjaković, Rajičić, Trudić, Baranović, Hristić, Rimski Korsakov) u interpretaciji  više  od 300 vrhunskih muzičara, igrača i pevača.
SIMFONIJA TRADICIJE podsetiće posetioce koncerta na simfonijske raspise poznatih koreografija Olge Skovran, Dobrivoja Putnika i Mire Snjine.Istovremeno, publika će uživati u namenski raspisanim aranžmanima savremenih autora koje je za Simfonijski orkestar i Hor RTS pripremio Konstantin Blagojević.

SIMFONIJSKI ORKESTAR RADIO TELEVIZIJE SRBIJE
(Šef dirigent i umetnički direktor Bojan Suđić)

Simfonijski orkestar je osnovan je 1937. godine, kao ansambl Radio Beograda. Prvi dirigent, Mihaijlo Vukdragović, utemelјio je umetničke pravce njegovog delovanja, usmerene ka afirmisanju dela domaćih stvaralaca, kao i značajnih ostvarenja svetske muzičke literature.
Simfonijski orkestar RTS danas je moderan ansambl koji svojim interpretacijama prati svetske tendencije, a široki repertoar obuhvata najznačajnija i najzahtevnija orkestarska dela. Posebnu karakteristiku čine izvođenja dela savremene domaće i inostrane muzike, od kojih su mnoga premijerno interpretirana. Ovo je jedini orkestar koji i danas kontinuirano baštini trajne snimke za potrebe Zvučnog arhiva Radio Beograda. Sa dirigentom Bojanom Suđićem aktivno je prisutan na koncertnim podijumima, medijima i u okviru značajnih društvenih događaja,

ANSAMBL NARODNIH  IGARA I PESAMA SRBIJE „KOLO“

Ansambl KOLO već šezdesetdevet sezona čuva, neguje i prezentuje našu tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu, muziku i običaje.
Ansambl KOLO je jedinstven ambasador kulture koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama, kao što su Metropoliten i Karnegi Hol  u Nјujorku, Palata Šajo u Parizu, Rojal Festival Hol u Londonu, Balјšoj Teatar u Moskvi, Teatar Feniče u Veneciji, Opera u Sidneju, Nacionalni umetnički centar u Pekingu.... Ansambl je nosilac je prestižnih  domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za visoki doprinos u kulturi.

 

kolo44SO RTS