Menu

Željko Joksimović - "Dva sveta"

zeljko_joksimovic2
Category
Concerts
Date
07 December 2016 20:00
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-6060
Cene ulaznica: 1000, 1500, 2000, 2500, 3000 i 3500 dinara

 

Spektakularni projekat "Dva sveta" na kojem je jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović radio nekoliko meseci oduševljava javnost od momenta kako je predstavljen. Muzičar je izmenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pesama, kao i nekoliko njegovih koje će izvesti pred publikom u seriji koncerata u decembru. Posle Skoplja i Niša, a pre Zagreba, Joksimović će pevati obrade čuvenih numera i pred beogradskom publikom, i to 7. decembra u velikoj dvorani Sava Centra.

Na spisku obrađenih pesama su, između ostalih i "Ja sam težak kao konj" (Električni orgazam), "Jesen u mom sokaku" i “Vlajna” (Predrag Živković Tozovac), "Suada" (Plavi orkestar), "Dva sveta" (Toma Zdravković), "Neko te ima noćas" (Van Gog), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput "Zaboravljaš", "Nije ljubav stvar", "Ono naše što nekad bejaše", "Michelle"...

- Jazz, drugačije, novogodišnje i sveže - to bi bile prve asocijacije na ove pesme i ovaj projekat. Naziv "Dva sveta" asocira ne samo na veliki hit Tome Zdravkovića kojim počinjemo kampanju, nego i na dva muzička i stilska sveta koja sam pokušao da pomirim ovim projektom. Veoma sam uzbuđen i nestrpljiv da čujem komentare publike. Nadam se i biću zahvalan ako im se bude dopala i ako osete sve sate rada na ovim pesmama, i trud desetine muzičara koji su učestvovali u njihovom stvaranju i ogromnu ljubav koju one nose u sebi - rekao je Joksimović, autor projekta.
Željko je dugo radio na ovom konceptu i na realizaciji cele kampanje.

- Želeo sam da napravim iskorak, drugačiju vrstu muzike, baš u decembru, da se pred Novu godinu organizuju koncerti, po uzoru na Pola Enku, Majkla Bublea, da obradim naše pesme, drugačije ih “obučem”, ubacim neke svoje numere. Napravili smo formaciju “Big benda”, skupili smo muzičare iz raznih mesta, a bend smo nazvali “Kapitalisti”. Istakao bih i značaj dirigenata, Fedora Vrtačnika, Vladimira Nikolova iz Makedonije i Milana Nedeljkovića. Spremni smo za turneju, želimo da prenesemo emociju publici i nadam se da će “Dva sveta” biti osveženje za sve u regionu – dodao je Joksimović.