Menu

Concha Buika

buika
Category
Concerts
Date
28 November 2016 20:30
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-6060
Cena ulaznica: 1600, 1900, 2300, 2800 i 3200 dinara

 

Čuvena španska world music pevačica Konča Buika (Concha Buika) održaće koncert 28. novembra u Sava Centru u okviru svetske turneje povodom aktuelnog albuma “Vivir Sin Miedo”.
Rođena kao María Concepción Balboa u Palma de Majorki kao dete afričkih roditelja, Buika je postala vremenom jedna od najistaknutijih world music umetnika, zahvaljujući specifičnom glasu, harizmi i snažnoj pojavi, kao nekad Nina Simon ili Cesaria Evora.
 
Buika je sarađivala sa nekim od najboljih muzičara sveta, kao što su Anoushka Shankar, Seal, Nelly Furtado, Pat Metheny i Chick Corea, a među najupečatljivijima je rad sa kultnim španskim režiserom Pablom Almodovarom na filmu “Koža u kojoj živim” 2011.godine.
 
Sada na albumu “Vivir Sin Miedo” (Živeti bez straha 2015) Buika prvi put u karijeri peva više na engleskom nego na španskom jeziku, često mešajući oba - prirodna posledica decenije neprekidnih putovanja po svetu. Tamnoputa “Kraljica flamenka” autorka je devet od deset pesama na albumu koji prožimaju rege, raga, flamenko, arenbi (R&B), afrobit i gospel.