Menu

Pozorišna predstava "Buba u uhu"

buba4
Category
Programs on stage
Date
21 December 2016 20:00
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-6060
Cena ulaznica: 600, 800, 1000 i 1200 dinara

Karte se mogu kupiti i na prodajnim mestima Eventima.

Pre 45 godina, 7. juna 1971. godine održana je beogradska premijera Fejdoove „Bube u uhu“. Ova diplomska predstava Ljubiše Ristića zadržala se pune 44 godine na repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta, izvedena je 1680 puta i videlo je preko milion gledalaca.
U cilјu brige o čuvanju tradicije ove predstave, ponoseći se njenim jedinstvenim svetskim rekordom, a i kao omaž genijalnom glumcu, našem Čaplinu NIKOLI SIMIĆU, na Velikoj sceni Sava Centra će se održati ova predstava uz učešće glumaca iz prve postave kao što su Rada Đuričin, Branka Petrić, Vlasta Velisavlјević ...

Četvoro glumaca iz prve podele koji nikada nisu napustili predstavu – Rada Đuričin, Branka Petrić, Vlasta Velisavlјević i naročito uporni Nikola Simić – uspeli su da je sve te godine održe u životu, ponosni na svoju glumačku mladost i svesrdno  podržani od  odane publike.
„Buba“ je uvek i bez izuzetka bila rasprodata, a kada bi se kostimi iscepali, glumci bi doneli svoje privatne stvari; kada bi se dekor raspao Nikola bi pronalazio novac da se dekor obnovi; kada pozorište ne bi htelo da bilo čime obeleži 1500. predstavu, Nikola bi privatno organizovao proslavu u restoranu izvan pozorišta za glumce, reditelјa i prijatelјe predstave...
Rada Đuričin i Ljubiša Ristić skupili su mlade glumce i napravili novu „Bubu u uhu“
Kompletna glumačka ekipa istih godina kao njihovi prethodnici iz 1971. – igraće na sceni Sava Centra novu – staru „Bubu“ za svoju staru i novu publiku – dede, babe sinove, ćerke, unuke i unuke – kao što je to oduvek bilo i kako će zauvek biti i kada nikoga od nas više ne bude. A Rada, Branka i Vlasta igraće sa njima kad god zažele i kad god se užele!
Ova predstava je istovremeno i zahvalnost svim desetinama glumaca koji su tokom 45 godina igrali razne uloge u „Bubi“, uskakali, menjali, radovali se, umarali se, bežali, vraćali se i živeli život „Bube u uhu“.

Nova – stara „Buba“ je kenotaf, sećanje i poštovanje za sve iz prve podele kojih više nema: za Bojana Stupicu i Marjana Lovrića koji su odgovorni i zaslužni što se „Buba“ rodila; za Zoricu Šumadinac, Slobodana Đurića, Morisa Levog, Marka Todorovića, Branka Milenkovića, Vladislava Lalickog, za Duška Čeklića i Nikolu Simića.