Menu

DANI RUSKE DUHOVNE KULTURE

Category
Programs on stage
Date
23 October 2017 20:00
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-6060
Cena ulaznica: 800, 1000 i 1200 dinara

 

Državni Akademski Ruski Narodni Hor “Mitrofan Pjatnicki”


“Kulturne manifestacije Rusije  u centralnoj i jugoistočnoj Evropi“

Pod pokrovitelјstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije


Državni Akademski Ruski Narodni Hor “Mitrofan Pjatnicki” je jedan od najpoznatijih ruskih umetničkih sastava koji na svom repertoaru ima narodne pesme i igre, te se smatra i svojevrsnom riznicom ruske umetnosti i tradicije.
Osnovao ga je  2. marta 1911. godine vodeći istraživač, sakuplјač i popularizator ruskog narodnog stvaralaštva Mitrofan Jefimovič Pjatnicki. Okupio je talentovane interpretatore, želeći da upozna gradsko stanovništvo sa narodnim umećem. Sa pravom ga nazivaju umetnička laboratorija folklora koji sakuplјa, popularizuje rusko narodno stvaralaštva i pruži mogućnost da se doživi duboka umetnička vrednost ruske narodne pesme i igre.
Ansambl,  nosi titulu “Nacionalno blago”, sastoji se od hora, orkestra i plesne grupe. Dodela granta Predsednika Ruske Federacije dala je mogućnost da se sačuva ogromno bogatstvo prethodnih generacija Hora, obezbedi kontinuitet rada, podmlade ansambli, angažuju najbolјi solisti Rusije. Ovaj ansambl obavezan je učesnik svih manifestacija od državnog značaja.
O horu “Mitrofan Pjatnicki” snimlјeni su igrani i dokumentarni filmovi, a iza sebe imaju veliki broj ploča i diskova.
I danas on neguje neponovlјiva stvaralačka umeća, i dalјe je neprocenjivo blago nacionalnog identiteta, a nastup ansambla “Mitrofan Pjatnicki”je etalon harmonije scenske i narodne umetnosti.

 
 

Rental office space

Sava Centar izdavanje poslovnog prostora

Catering

Sava Centar ugostiteljske usluge

Tech Services

Sava Centar tehničke usluge

Ticket office

  • tick ruka
  • 10-20h (working days)
  •  10-15h (Saturday) & 1 hour before event
  •  
  • Tel: 220-6060