Menu

Ian Gillan

ian_gillan
Category
Concerts
Date
07 November 2016 20:00
Venue
Velika dvorana
Telephone
220-6060
Cene ulaznica: 2990, 3400, 3990 i 4500 dinara

IAN GILLAN peva DEEP PURPLE

SA DON AIREY BAND & BEOGRADSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR

DIRIGENT: STEPHEN BENTLEY-KLEIN

SPECIJALNI GOSTI: Papa Le Gál

Rock legenda Ian Gillan nastupiće 7.novembra u Sava Centru na koncertu na kome će izvoditi najpoznatije numere iz bogatog opusa grupe Deep Purple.

Nastupiće zajedno sa legendarnim klavijaturistom  Donom  Aireyom i njegovim Don Airey Band-om i Filharmonijom kojom će dirigovati Stephen Beltley Klein, izvodeći čuvene hitove kao što su „Smoke On The Water“, „Black Night“„Perfect Stranger“,… Specijalni gosti su bend Papa Le Gal.

Talentovani muzičar rođen je u Hounslow u Engleskoj. Unikatni vokal je odmah postao njegov zaštitni znak. Na početku karijere bio je pod uticajem Elvis Presley-a, Little Richard-a, Buddy Holly-a, kao i drugih najvećih muzičara tog vremena. Gillan se pridružio Deep Purple 1969 godine, kada nastupa najuspešniji period njihovog rada.

Gillan je poznat i po ulozi Isusa Hrista u Jesus Christ Superstar, a igrao je i Cahrlesa Darwina u projektu Bolland and Bolland pod naslovom “Darwin - The Evolution”.

Dva puta je nastupao u duetu sa Lučianom Pavarotti-jem u ariji „Nessun Dorma“. Gillan još uvek nastupa na rasprodatim koncertima u arenama širom sveta. Samo u prošloj godine nastupio je u 48 zemalja sa Deep Purple i kao solo izvođač. Zbog toga će nam biti veliko zadovoljstvo da uživamo u njegovom predstojećem koncertu u Sava Centru.

Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni Sava Centra i preko prodajne mreže Eventim.