Menu

Лабудово језеро

labudovo_jezero19
Категорија
Музичко-сценски
Датум
17 децембар 2019 19:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-60-60
Цена улазница: 1100, 1400, 1700 и 2000 динара

Истакнутe интернационалне балетске звезде Ана Циганкова и Константин Ален наступиће на сцени Сава Центра, 17.децембра у балетској представи Лабудово језеро, на музику П.И. Чајковског у кореографији Константина Костјукова.

Примабалерина Ана Циганкова  је са великим успехом гостовала на нашој сцени неколико пута, а наступ са Аленом биће права посластица за љубитеље балета.

Иновативна кореографија Костјукова и раскошни костими чувеног Рената Балестре обећавају гламурозни спектакл. У представи учествује целокупни ансамбл Балета и Оркестар Народног позоришта. Диригент је Ђорђе Павловић.

Ана Циганкова је рођена у Новосибирску, Русија. По завршетку Балетске школе позвана је у Бoљшој театар где је убрзо промовисана у солисткињу.. Године 2004. одлази у Будимпешту где постаје примабалерина у Националном балету Мађарске. Три године касније, постаје примабалерина и Холандског националног балета. Као гошћа, наступала је у Бечкој државној опери, Мађарском националном балету, Римској опери, на Фестивалу Нурејев са Државним балетом Татарстана.
Константин Ален је рођен у Индијанополису, САД. Одрастао је на Хавајима где је похађао и балетску школу. На њујоршком такмичењу Youth America Grand Prix, 2007. године освојио је бронзану медаљу у јуниорској категорији и постао стипендиста Балетске академије Киров. На истом такмичењу тријумфовао је 2008. године.Придружио се Штутгарт Балету 2012. године и  убрзо постао солиста, а затим и првак балета. Као гостујући првак, наступао је у продукцији Дон Кихот, у кореографији А. Ратманског у Холандском националном балету, а од 2018. године њихов је стални члан.