Menu

Afro Cuban All Stars

afro_cuban1
Категорија
Концертни програм
Датум
02 новембар 2019 20:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-60-60
Цена улазница: 1800, 2000, 2300 и 2700 динара

 

Светски признати извођачи кубанске музике Afro Cuban All Stars, многољудни оркестар ког предводи Juan de Marcos Gonzalez, одржаће концерт 2. новембра у Сава Центру у Београду.


"Са Afro Cuban All Stars настојимо да представимо богатство кубанске музике. Наши концерти су путовање кроз кубанску музику, њену историју и све њене жанрове. За мене, сви жанрови су валидни, не правим разлику међу њима. Све је то једна, кубанска музика", објашњава Juan de Marcos Gonzalez.

Изузетно богато музичко наслеђе Кубе Afro Cuban All Stars успешно представљају сваким својим новим концертом или издањем, још од првог албума "A Toda Cuba le Gusta", који је снимљен, као део исте студијске сесије, и објављен 1997. године заједно са чувеним албумима "Buena Vista Social Club" и " Introducing Ruben Gonzalez".

Управо је de Marcos био архитекта пројекта "Buena Vista Social Club". Као музички директор de Marcos је био окупио врсне старе музичаре какви су Ibrahim Ferrer, Pio Leiva, Manuel Licea “Puntillita”, Omara Portuondo, Ruben Gonzalez и остали, договоривши се са продуцентом Nikom (Nick) Goldom да за његову дискографску кућу World Circuit сниме пар албума у Хавани, којима ће одати почаст златном добу кубанске популарне музике тридесетих и четрдесетих година прошлог века.

Двонедељно снимање са ветеранима кубанског звука изнедрило је, најпре "A Toda Cuba le Gusta", а уз помоћ америчког продуцента и мултиинструменталисте Ry Cooder-а и "Buena Vista Social Club" и " Introducing.Ruben Gonzalez", укупно три сјајна албума која су заувек изменила поглед остатка света на кубанску традиционалну музику.

Након успеха "A Toda Cuba le Gusta", de Marcos је одлучио да настави пројекат Afro-Cuban All Stars, као вођа оркестра, и на запаженим следећим албумима "Distinto, Diferente" (1999) и "Step Forward" (2005), као и на живом "Absolutely Live" (2009) и "Absolutely Live II" (2017). Као што је желео у почетку да свету покаже таленте старих мајстора, de Marcos je данас заинтересован да промовише бриљантне младе музичаре Кубе. Стога Afro-Cuban All Stars чини вишегенерацијска постава, која подједнако успешно користи утицаје из класичних жанрова какви су сон и данзон, као и савремене плесне ритмове какав је тимба.

"Покушавамо да створимо мост између савремене и традиционалне кубанске музике, да помешам обе ствари како би људи схватили да кубанска музика није стала у времену, већ је наставила да се развија...", објашњава Juan de Marcos суштину данашњег Afro Cuban All Stars. Музичар ког је утицајни портал Songlines прозвао "кубанским Kvinsijem Džonsom" додаје: "Важно је одржати континуитет, као што је важно наставити борбу за идентитет кубанске музике".

Улазнице у продаји на благајни Сава Центра, као и преко продајних места и мреже www.tickets.rs.