Menu

„ЗА ДОБРА СТАРА ВРЕМЕНА“ – Нови Фосили

NFosili
Категорија
Концертни програм
Датум
15 новембар 2019 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-60-60
Цене улазница: 1900, 2500 и 2800 динара

Маринко Kолнаго, Сања Долежал и Владимир Кочиш Зец, доносе јединствени музички доживљај у Сава Центар, 15. Новембра.

Мало је музичких имена која су се одупрла времену и променама трендова и која су остала омиљена код свих генерација. Управо такво ретко име су Нови фосили који ће у 2019. години прославити 50 година постојања. То ће посведочити и једини члан бенда који је ту од самог почетка, па до данас, Маринко Kолнаго, а који се још увек живо сећа те 1969. године када је са Слободаном Момчиловићем основао бенд. Мењали су се чланови бенда, неки су нажалост прерано напустили овај свет, попут омиљене певачице Ђурђице Барловић, оснивача бенда Слободана Момчиловића као и последњег бубњара Ненада Шарића, али Нови фосили су били јачи од свих препрека и сада већ 50 година шире ‘добре вибрације’.

Бенд је током година освојио све могуће награде у бившој Југославији, а врло запажени били су и на иностраним фестивалима. Њихове плоче и албуми годинама су били најпродаванији, а њихове песме постале су хитови свих времена: Да те не волим, Реци ми тихо, Саша, Шути мој дјечаче плави, Сања, Кошуља плава…

Уз Рајка Дујмића, аутора неких од највећих хитова групе, засигурно је најпрепознатљивије лице бенда  Сања Долежал која с Фосилима наступа још од 1983. године. У групу је дошла сa 20 година, али је врло брзо постала једна од највећих звезда бивше државе, те је са Фосилима пропутовала Европу, СССР, Канаду И САД.
Године 1987. Нови фосили представљају Југославију на Евровизији у Бриселу, са песмом ''Ја сам за плес'' и освајају четврто место. Сингл с песмом објављен је у девет европских земаља.

Данас, 50 година након оснивања бенда, њихова је дужност да генарцијама које долазе пренесу своју оставштину, па Маринко Kолнаго, Сања Долежал и ‘добри дух бенда’ Владимир Кочиш Зец започињу “Причу о 50 година Нових фосила”. Кроз њу ће се присетити свих важних догађаја и особа у протеклих пола века.
“Прича о 50 година Нових фосила – За добра стара времена” биће велико славље музике, традиције и љубави, за све генерације.