Menu

Божо Врећо

bozo_vreco1
Категорија
Концертни програм
Датум
14 децембар 2019 20:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-60-60
Цена улазница: 1500, 1800, 2100 и 2500 динара

Свестрани уметник, врхунски интерпретатор и аутор севдалинки Божо Врећо одржаће концерт 14. децембра у Сава Центру. Пред публику престижног Сава Центра враћа се "уметник анђеоског гласа, који лечи душу и отвара срце” (New York Times), о чему сведоче јединствене и гласовно раскошне Божине интерпретације у песмама какве су "Лејлија", "Пандора", "Елма", "Ко ли ноћас милује ти косу" или "Мени си била вриједна".

Након што се преко 50 година нико није усуђивао да унесе промене у постојећи севдах, и запише нови по узору на старе, вековне текстове, Божо Врећо се међу музичарима новије генерације истакао као најинтересантнији и најпознатији интерпретатор и кантаутор. Као лирски тенор са огромним вокалним распоном и са необичним визуалним идентитетом, Божо Врећо изазива олује ентузијазма и инспирације код своје публике. Доказ о томе су распродате концертне хале, позоришне дворане, као и сакрални објекти у којима наступа широм Европе и света.

По завршетку факултета археологије на факултету у Београду, у звању магистра, Божо Врећо, рођен у Фочи, одлучује се за нови почетак, у ком музика преузима у потпуности његов живот, постаје мисија и једини циљ. Сели се у Сарајево, центар севдаха и у кратком периоду осваја срца својим гласом.
Са својим првим сарајевским бендом Халка објављује албуме “Халка” (2013) и “О љубави” (2014). У соло каријеру креће албумом “Мој севдах” (2014), на ком се, поред интерпретација познатих севдалинки налази и његова прва ауторска композиција “Лејлија”. Песма посвећена његовој вољеној мајци доживљава невиђени успех и поставља стандард, односно садржи Божин препознатљив печат у писању и интерпретацији ауторске севдах музике. Следи албум “Пандора” (2017), издат у Бриселу, а убрзо и “Мелек” (2018), објављен у сарадњи са Croatia Records.

Божо Врећо 2016. године објављује литерарни првенац - аутобиографски лирски роман “Мила”, који је добио назив по Божиној мајци, написан је у форми дневника, у коме кроз прозне и поетске записе о одрастању, породици, севдаху и уметности, доминирају емоције. Божинo a capella извођење  је искуство, које све, који га слушају, оставља без даха.
Божо Врећо је и мушкарац и жена, а та дуалност се може видети у свим сегментима његовог стварања.

Продаја улазница на благајни Сава Центра, као и преко мреже и продајних места www.tickets.rs.