Menu

52 БИТЕФ

bitef52
Категорија
Концертни програм
Датум
22 септембар 2018 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-60-60
Цене улазница: од 02.јула до 12.августа: 1200 и 1800 дин. од 13.августа: 1700 и 2500 дин.

РЕКВИЈЕМ ЗА Л./БЕЛГИЈА/

Музичка представа у оквиру 52.БИТЕФ-а

РЕКВИЈЕМ ЗА Л. Битеф ће бити свечано затворен у Сава Центру музичком представом Реквијем за Л. која је почетком 2018. имала светску премијеру, а од тада је гостовала, с великим успехом, на неколико великих међународних фестивала. У основи представе, иза које стоји неколико угледних европских копродуцената, а изводи је позната белгијска компанија ле бале се д ла бе, налази се музичка партитура Фабриција Касола која инвентивно спаја Моцартов Реквијем, афричку музику и још неке музичке традиције. На ову музику је Ален Плател, један од водећих светских кореографа, компоновао сценску партитуру, један истовремено минималистички и монументални погребни ритуал који спаја различите традиције, али га изводи ансамбл састављен скоро само од Африканаца.Иако је реч о интимној, нежној и дирљивој причи о умирању, представа Реквијем за Л. поприма, будући да је намерно одређена да затвори фестивал, политичко значење: у контексту 52. Битефа она постаје „црно опело“ за „бели свет“, чији ћемо распад, узрокован новим десничарским покретима, ауторитарним режимима, угрожавањем демократских вредности и људских права, пратити у представама које ће на програму бити пре ње.

Више информација на: https://festival.bitef.rs/rs

 
 

Издавање пословног простора

Sava Centar izdavanje poslovnog prostora

Угоститељске услуге

Sava Centar ugostiteljske usluge

Техничке услуге

Sava Centar tehničke usluge

Радно време благајне - Важно обавештење!

  • tick ruka
  • Због Одлуке Владе Републике Србије о забрани јавног окупљања у затвореним просторијама благајна Сава Центра неће радити до даљњег.


ВАЖНО: Сава Центар не сноси одговорност за оштећење и украдене улазнице. Улазницу не можете заменити или тражити повраћај новца. У случају отказивања  догађаја извршиће се повраћај новца. Најстрожије је забрањено коришћење мобилних телефона, фото-апарата или било какве опреме за снимање слике и звука у простору у коме се одржава програм. У објекту Сава Центра је забрањено пушење.