Menu

Хангџоу филхармонија

hangdzou
Категорија
Концертни програм
Датум
25 април 2018 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цене улазница: 700, 900 и 1200 динара

БРИЉАНТАН КИНЕСКИ ОРКЕСТАР

Хангџоу филхармонија, ново кинеско културно чудо, за мање од десет година свог постојања остварила невероватан напредак и великом брзином се издвојила као прворазредни оркестар у Кини, земљи познатој по огромној конкуренцији. Као један од најперспективнијих оркестара, Хангџоу филхармонија се доказла у најширем музичком спектру, од бројних концерата у сезони, оперских и балетских продукција, извођењу камерне и филмске музике, као и кроз ЦД издања које је међународна критика позитивно оценила.
Хангџоу филхармонија сарађује са импресивном плејадом врхунских музичара данашњице као што су диригенати Владимир Федосјев, Зубин Мехта, Генади Рождественски, Паво Јарви, и солисти међу којима Жан Ив Тибоде, Андреј Гаврилов, Бери Даглас, Гидон Кремер, Мидори, Сара Чанг, Максим Венгеров, Рено Капусон, и многи други. Оркестар је посвећен западноевропској музичкој традицији као и промоцији савремене кинеске музике, посебно кроз програм намењен композиторима од којих поручује дела.
Поред тога што је један од стубова кинеске културе, Хангџоу филхармонију одликује активно културно повезивање и размена са европским оркестрима, поготово са Берлинском филхармонијом у којој се музичари из овог кинеског оркестра усавршавају сваке године. Међународна критика је са посебним одушевљењем дочекала прво ЦД издање овог оркестра са виолинистом Нинг Фенгом, објављеним 2014. године за Universal Music и Channel Classics Records.
Разноврсни програми, учешће на фестивалима и бројне едукативне активности допринели су да Хангџоу филхармонија постане један од најомиљенијих оркестара у Кини, а који скреће пажњу европске публике на турнејама у Немачкој, Италији, Русији, Чешкој, Аустрији, Естонији…
Диригент Јанг Јанг је уметнички директор и шеф-диригент оркестра. Без сумње један од најзапаженијих кинеских диригената, Јанг Јанг је добитник прве награде за изузетно извођењење на Међународном такмичењу Димитрис Митропоулос, 2006. године. Поред тога што је веома активан на кинеској музичкој сцени, Јанг Јанг је чест гост свих водећих оперских кућа, а такође се успешно представља пред водећим евопским оркестрима попут Штутгартске филхармоније, Немачког симфонијског оркестра из Берлина, Оперског оркестра Вероне, итд.  Нинг Фенг је виолинистичка звезда који се прославио на кинеској музичкој сцени. Данас живи у Берлину и развија успешну међународну каријеру кроз бројне турнеје и ангажмане са врхунским оркестрима. Овај музичар има репутацију интерпретатора подједнако задивљујућег лиризма и техничких бравура које га сврставају у виртуоза ретког достигнућа.
Окестар Хангџоу филхармоније ће под управом свог шефа- диригента Јанг Јанга заједно са виртуозом Нинг Фенгом наступити у београдском Центру Сава, 25 априла.  На овом концерту спојиће запад и исток кроз примере из различите музичке литературе. На програму су Увертира “Летећи Холанђанин” Рихарда Вагнера, “Концерт лептира љубавника” Чен Ганг и Хе Жанхао и “Симфонијске игре” С. Рахмањинова.  Организатори концерта су Сава Центар, Београдска филхармонија и Национална фондација за уметничку игру, уз подршку Града Београда. Део прихода од овог концерта биће намењен за подршку младим музичким и балетским талентима у Србији.
Цене улазница: 700, 900 и 1200 динара

 
 

Издавање пословног простора

Sava Centar izdavanje poslovnog prostora

Угоститељске услуге

Sava Centar ugostiteljske usluge

Техничке услуге

Sava Centar tehničke usluge

Радно време благајне:

  • tick ruka
  • 10 - 16 ч (радни дан)
  • Tелефон: 220-6060

ВАЖНО: Сава Центар не сноси одговорност за оштећење и украдене улазнице. Улазницу не можете заменити или тражити повраћај новца. У случају отказивања  догађаја извршиће се повраћај новца. Најстрожије је забрањено коришћење мобилних телефона, фото-апарата или било какве опреме за снимање слике и звука у простору у коме се одржава програм. У објекту Сава Центра је забрањено пушење.