Menu

XIX GUITAR ART FESTIVAL - Dulce Pontes

fado2
Категорија
Концертни програм
Датум
20 март 2018 20:00
Простор
Velika dvorana
Телефон
011/266-20-20
Cene ulaznica: 1490, 1890, 2290, 2790 i 3290 dinara

Jedan od najznačajnijih svetskih vokala, najveća portugalska zvezda Dulse Ponteš, održaće po prvi put veliki koncert 18. aprila u Sava Centru u Beogradu, u okviru 19. međunarodnog Guitar Art festivala. Na beogradskom koncertu Dulsa Ponteš proslaviće 30 godinina svoje bogate karijere, gde će pored velikih hitova publika imati priliku da premijerno čuje neke od numera sa aktuelnog albuma “Peregrinacao”. Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava centra i svim drugim prodajnim mestima u mreži Eventim.rs.

Dulse Ponteš jedna je od najpriznatijih portugalskih umetnica sa 9 albuma prodatih u više miliona primeraka uz brojna kompilacijska izdanja. Publika širom sveta je prepoznaje po njenoj čuvenoj interpretaciji pesme ''Canção do mar'' – koja je postala najizvođenija portugalska pesma svih vremena. U svojoj karijeri sarađivala je sa Sezariom Evorom, Hoseom Karerarsom, Karlosom Nunjesom, Jorgosom Dalarasom, Andreom Bočeli, Eniom Morikoneom i mnogim drugima.
Svojim albumom "Lagrimas" Dulse Ponteš ponovo otkriva fado, u trenutku kada je bio zaboravljen i kada nova generacija muzičara nije bila zainteresovana za njega. Ovo je album koji je ostao kao jedan od najbolje prodavanih albuma svih vremena u Portugalu. Novu veliku popularnost fada, koja počinje u prvoj deceniji 21. veka, nije moguće zamisliti bez odlučujućeg doprinosa najveće portugalske dive Dulse Ponteš. Ona spaja tradicionalni fado sa savremenim stilovima i traži nove muzičke forme. Njena muzika nije inspirisana samo iberijskom muzičkom tradicijom, već i arapskim, afričkim i brazilskim zvukom.
Saradnja sa legendarnim kompozitorem Eniom Morikoneom zaokružena je na albumu ''Focus'', kao zajednički album koji potpisuju oba umetnika. Album je postigao neverovatan uspeh, kao i sledeći dupli CD ''A brisa do coração'' koji je uživo snimljen u Koloseumu u Portu. Dulce 2017. godine izdaje novi aktuelni album “Peregrinacao” sa kojeg su se izdvojila numera “Meu Amor sem Aranjuez”.
Dulse Ponteš je dobitnik mnogih međunarodnih nagrada, kao što je nagrada “Amigo” za najboljeg izvođača latino muzike i Međunarodna nagrada ''Tenco'', zatim prestižna nagrada ''Maria Carta'' i ''Microfono de oro''.


Sve informacije i rezervacije mogu se dobiti pozivom na broj 011/2662020 ili putem mejla na Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..