Menu

Оркестар Хармоника „Алекса Шантић“

Orkestar_harmonika
Категорија
Концертни програм
Датум
15 децембар 2017 20:30
Простор
Велика дворана

 

Вишеструко награђивани Оркестар Хармоника „Алекса Шантић“ из Угљевика одржаће свој први велики солистички концерт у Београду и Србији.
Овај изузетан и јединствени оркестар постао је познат јавности учешћем у  емисији „Ја имам таленат“ где су се пласирали у финале такмичења и својим спектакуларним наступима освојили наклоност еминентног жирија и комплетне јавности која је пратила ово такмичење.
Оркестар хармоника „Алекса Шантић“ постоји већ 17 година, основан је 1997. године.
Оркестар броји 36 чланова, а већина њих су ученици ОШ „Алекса Шантић“ из Угљевика, док су шест чланова бивши ученици школе. Оркестар изводи српску народну музику, музику других народа као и популарну музику у јединственим аранжманима за хармонике.
Оркестар у интерпретације уноси огрмну енергију и пуно емоција, што су препознали и компетентни људи из света музике (Емир Кустурица, Радмила Смиљанић, Љубиша Павковић, Бранимир Ђокић, Љубо Кешељ...као и еминентни професори филхармонија из Русије, Италије, Аустрије, Индије...).
Оркестар је до сада имао веома запажене концерте у Канади (Ванкувер и Викторија), Аустрији, Швајцарској, Француској, Чешкој, Немачкој, Русији, Оману (Ројал Опера Хоусе Мусцат), Републици Српској, Србији, Црној Гори, Македонији и Словенији.

Оркестар хармоника је до сада освојио многобројне награде и признања, а нека од најзначајнијих су:
- Прваци Републике Српске – 8 пута
- Победници Културне олимпијаде у Сочију 2014. године.
- „Grand Prix“ на фестивалу „Земља је наш заједнички дом“ у Екатеринбургу у Русији
На концерту у Сава Центру Оркестар хармоника ће се представити београдској публици разноликим и посебно припремљеним програмом који ће чини сплетови српских кола, народних песама, македонских песама, севдалинкама као и обрадама великих хитова домаће и стране забавне музике.