Menu

Cinemafest 2017

Категорија
Филмски програм
Датум
02 новембар 2017 - 08 новембар 2017
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цена улазница: 450 динара

 

ПРОГРАМ СИНЕМАФЕСТ 2017

 

Четвртак, 02. новембар   20:00

Назив: МАТИЛДА

Оригинални назив: Матильда

Режија: Алексеј Учитељ

Улоге: Михалина Олжанска, Ларс Ајдингер, Луси Волфрам, Данила Козловски, Сергеј Гармаш

Жанр: биографска историјска драма

 

Синопсис:

У сумрак царске Русије родила се једна од љубави које мењају свет. Примабалерина Бољшој театра Матилда Кшесинскаја и последњи руски цар Николај Александрович, илити Николај Други, у вртлогу страсти, уметности и забрањене љубави створили су легенду која превазилази све границе времена и простора. Избор срца увек је исправан, али сме ли се њиме водити и владар империје на коленима. Да ли је могућа љубав племића плаве крви и обичне плесачице? “Матилда” је контроверзна историјска сага, заснована на истинитој причи чија се премијера у Русији ишчекује са великим нестрпљењем. Ово је прича о наличју руског царског двора, последњим данима највеће модерне светске империје, али и о балету, стварању чувеног Бољшој театра и љубави која никада не умире.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Петак, 03. новембар 20:00

Назив: МУЗЕЈ ЧУДЕСА

Оригинални назив: Wonderstruck

 

Режија: Тод Хејнс

Улоге: Џулијен Мур, Мишел Вилијамс, Оекс Фегли

Жанр: породични, мистерија

Синопсис:

Сценарио је настао из романа Брајана Селзника кога је наградила критика престижним наградама. Ово је прича о храбрости да потражимо место коме припадамо. Бен и Рози су деца из различитих времена, он је опчињен потрагом за својим оцем кога никада није упознао, а она сања о мистериозној глумици коју је упознала из фото бука. Кад Бен открије скривене трагове у својој кући, а Рози буде привучена насловима из новина обоје крећу у потрагу за оним што им недостаје. Невероватна ће бити симетрија њиховог путовања и потраге.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Субота, 04. новембар   20:00

Назив: ЧУДЕСНА ПАНОРАМА

Оригинални наслов: Wonder Wheel      

Режија: Вуди Ален

Улоге: Кејт Винселт, Џастин Тимберлејк, Џуно Темпл

Жанр: драма

Синопсис:

ЧУДЕСНА ПАНОРАМА је филм о четири особе чије се приче преплићу у забавном парку на Кони Ајладну педесетих година прошлог века. Ђини (Кејт Винслет) емотивно нестабилна бивша глумица која ради као конобарица, Хампти (Џејмс Белуши) Ђинин супруг који је оператер на рингишпилу, Мики (Џастин Тимберлек) спасилац у забавном парку, леп, млад, згодан који сања да постане писац, сценариста и Каролина (Џуно Темпл) Хамптијева отуђена ћерка која се скрива од гангстера у очевом стану.

Приче употпуњује синеаста Воторио који снима филм о страсти, насиљу и издаји на живописном Кони Ајладу педесетих година двадесетог века.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Недеља, 05. новембар   18:00

Назив: Испод моста, међу стијенама

 

Режија: Павле Симоновић

Улоге: Милош Пејовић, Стефан Бошковић, Јелена Ђокић, Марко Баћовић, Бранимир Поповић, Мишо Обрадовић, Дејан Иванић, Ана Вучковић, Радмила Шкулетић

Жанр: Психолошки трилер

Синопсис:

У самом центру Подгорице, под мостом на Морачи, пронађен је леш. Брзо се дознаје да се ради о врло познатом припаднику злочиначке организације. Сало је инспектор који, у једном врло тешком дану за њега, мора још и да истражује убиство. У последње време му се дешавају изливи беса, а ни проблеми са медијима га нису заобишли. Уз то, за вратом му је банка која га малтретира око неког дуга, љубавна веза му се распада, а због истраге није у могућности да испрати час балета на којем је његова кћерка из разведеног брака. Појављују се први резултати обдукције и осумњичени, па Сало, заједно са својим партнером Ратимиром почиње да обилази град и склапа коцкице злочина који је узбудио Подгорицу. Изненада, један позив мења правила игре. Сало улази у утрку са временом, а притисак је неиздржив. Стара изрека каже да сваки детектив током истраге заправо проналази себе.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Недеља, 05. новембар   20:00

Назив: И то је живот

Оригинални наслов: C`est la vie

 

Режија: Оливије Накаче, Ерик Толедано

Улоге: Жан-Пјер Бакри, Жил Лелуш, Сузан Клемент, Жан-Пол Рув, Бењамин Лаверње

Жанр: комедија

Синопсис:

Макс води фирму за организовање догађаја скоро 30 година. Током каријере испланирао је стотине забава, али му је такав живот напокон досадио. Данас је Пјеров и Хеленин велики дан. Венчавају се у предивном замку из 17. века. По обичају, Макс ништа није препустио случају, и све је доведено до савршенства. Конобари, кувари, кухињско особље, фотограф, бенд, цветни аранжмани – све је на свом месту. Међутим, венчање из снова лако би се могло претворити у катастрофу која клизи ка сигурном фијаску. Турбулентне успоне и падове наизглед идеално организованог догађаја гледаћемо кроз очи радника задужених да најлуђе проблеме решавају у ходу – попут духова! Једини циљ – забава мора да успе!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Понедељак, 06. новембар   20:00

Назив: ЗИД

Оригинални наслов: The Wall

Режија: Даг Лајман

Улоге: Џон Сина, Арон Џонсон

Жанр: трилер

Синопсис:

Двојицу војника од живота и смрти дели само трошни ЗИД. Зид их раздваја од ирачког снајперисте. Њихова борба није само борба на живот и смрт него борба воље и мудрости да изађу из ситуације у коју су упали.

Овај трилер је режирао Даг Лајман који у својој филмографији потписује филмове “Господин и госпођа Смит” И “Борнов ултиматум”. Главни протагонист су познати по улогама у остварењима: “Savages”, “Godzilla”, “Daddy`s Home“, „Avengers:Ages of Ultron“.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Уторак, 07. новембар 20:00

Назив: ЗАДАТАК

Оригинални назив: The Assignment

Режија: Волтер Хил

Улоге: Сигорни Вивер, Мишел Родригез, Тони Шалуб

Жанр: трилер

Синопсис:

Плаћени убица Френк Кичен (Мишел Родригез) добија смртоносни задатак, али након што су га изиграли људи који су га ангажовали, он се буди после операције, при чему открива да више није мушкарац него жена. У потрази за осветом, Френк се сукобљава са женом која га је трансформисала (Сигурни Вивер), докторком која и сама има своју скривену агенду, освету за убијеног брата.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Среда, 08. новембар   20:00

Назив: ПРЕДГРАЂЕ

Оригинални назив: Suburbicon

Режија: Џорџ Клуни

Улоге: Мет Дејмон, Џулијен Мур, Оскар Ајзак

Жанр: криминалистички, мистерија

 

Синопсис:

Добитници награде Оскар® Браћа Кoeн и Џорџ Клуни доносе напету криминалистичку мистерију смештену у 1950. годину у предграђе, где се најбоље и најгоре људске особине одржавају кроз дела наоко мирних и обичних суседа.

Suburbicon је мирна, идилична приградска заједница с приступачним кућама и уредним травњацима...савршено место за подизање породице, а у лето 1959. године породица Lodge је управо то учинила. Али мирна спољашност скрива узнемирујућу стварност. Мирна атмосфера заправо прикрива узнемиравајућу истину саткану од издаје, преваре и насиља.

Ово је прича о људима с манама који чине лоше ствари.

 

Улазнице су у продаји на благајни Сава Центра и продајним местима Евентима.

http://cinemafest.rs

 

Трејлери