Menu

“Повратак” – премијера филма

Категорија
Филмски програм
Датум
21 фебруар 2017 20:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цена улазница: 500 динара

 

У београдском Сава Центру у уторак 21. фебруара 2017. у 20 и 30, биће одржана свечана премијера домаћег филма Повратак (Тхе Ретрурн). Ово је дебитанско остварење сценаристе и редитеља Предрага Јакшића.


Главну улогу игра Lazar Rockwood, канадски глумац српског порекла, коме је ово 109 филм у каријери, први у Србији, и на српском језику. Уз њега ту су и велика глумачка имена Холивуда, Џон Севиџ - John Savage (великан из Холивуда, са главним улогама у филму Коса, у Ловцу на Јелене, Маријанини љубавници, Кум 3, Танка црвена линија и још више од 100 филмова), Мајкл Паре - Michael Pare (звезда Холивуда са главним улогама у многим филмовима и ултимативним филмом осамдесетих Ватрене улице - Streets of Fire) и најпознатији канадски глумац Nick Mancuso.

Ово је последњи филм који је снимио Милорад Мандић Манда и први филм Дубравке Мијатовић након 2003. године и представља њен повратак на српски филм. Ту је Радивоје Раша Буквић наш глумац који ствара велику каријеру у свету где је снимио и главну улогу уз Бруса Вилиса у Умри мушки 5 - Добар дан да се умре мушки, па Весна Станојевић наша професорка глуме из Лондона, позната код нас као главна глумица, партнерка Драгана Николића у Последњи круг у Монци, рок легенда Бора Ђорђевић, Рада Ђуричин, Марко Аџић, Марка Хлебјан, Горјана Јањић и други.
Оригиналну музику за филм урадио је Саша Милошевић Маре, музику у филму изводе група Вране Камене, Ивана Јордан и ансамбл Банатски кицоши. Директор фотографије је Борис Шебез, монтажерка је Ана Сремац а продуцент је Миодраг Јакшић.


Филм Повратак је својеврсна психолошка студија, испричана трилерским жанровским обрасцем, о повратнику који након 40 година долази у родни крај у коме више нема никог свог. За њим, из Америке, долазе његови пријатељи не би ли га вратили назад, а мало село у Војводини постаје живо као никада до тада. Уз кривицу да је у Србији оставио и изневерио оне који су га подигли, а у Америци није успео да заштити своју нову породицу, јунак, растргнут сумњом, неспособан је да објективно сагледа стварне догађаје око себе, лакше прихватајући невероватне него очигледне одговоре, не знајући, при томе, ни да ли се враћа кући тиме што долази у завичај или тиме што ће се из завичаја вратити тамо где је и провео читав живот – у туђину.

Улазнице се продају на билетарници Сава Центра и путем система Евентима.
Адреса интернет презентације филма:  http://povratak-thereturn.com/