Menu

Јосипа Лисац

josipa
Категорија
Концертни програм
Датум
14 фебруар 2017 20:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цене улазница: 1500, 1800, 2100, 2400 и 2800 динара

Музичка дива Јосипа Лисац за Дан заљубљених 14. фебруара 2017. године враћа се у београдски Сава Центар, где ће одржати први у низу концерата у региону којима прославља 50 година каријере!

"Најљепши су сусрети ако су искрени, истинити и пријатељски. Ја сам увијек жељела кроз музику донијети поруке љубави и пријатељства. То је нешто најљепше што се свима нама може догодити. Видимо се 14. фебруара", поручује Јосипа.

Уникатна појава музичке сцене - вокално супериорна, специфичних интерпретација и неконвенционална стила - Јосипа је изградила свој карактеристични певачки и модни идентитет с потписом. Препознатљива и по хитовима какви су "Магла", "Хир, хир, хир", "Гдје Дунав љуби небо", "Богиња", "Данас сам луда"...

"У тих 50 година мени је апсолутно најљепша музичка сурадња и живот са Карлом Метикошем (1940-1991). Он је направио за мене најљепше пјесме које живе и данас. Направио је антологијски албум 'Дневник једне љубави' (1973) и аутор је двију рок опера 'Губец Бег' (1975) и 'Гричка вјештица' (1979). Направио је све могуће хитове као 'Магла', 'Данас сам луда'... То су најљепши тренуци, на то сам поносна", каже Јосипа.

Пошто се пред крај гимназије заинтересовала се за рок музику Јосипа је почела 1967. године певати у групи О'Хара, после названој Златни акорди. Убрзо потом добива прилику да самостално наступи на најважнијем фестивалу забавне музике у Опатији 1968. године када односи низ награда с песмом Арсена Дедића "Што ме чини сретном".

"Била сам чланица групе О'Хара и наступили смо у Дому омладине Београда крајем 1967. године. То је био прекрасан концерт! Изашли смо у тада познатом музичком часопису Џубокс! Почетком 1968. сам била чланица групе Златни акорди и снимили смо сингл са четири пјесме. Били смо на Шлагеру сезоне и Суботичком фестивалу, гдје смо све награде однијели. У самом почетку је било већ јако бурно", присећа се Јосипа.

Био је то буран почетак каријере током које се Јосипа посветила проналажењу нових, оригиналних, често и шокантних решења, што је увек и на сваком месту чини атрактивном, занимљивом и провокативном. У једној реченици: Јосипа Лисац није као други…

Јосипа Лисац промо фото