Menu

ЛУКА ШУЛИЋ - ЧЕТИРИ ГОДИШЊА ДОБА

luka_sulic
Категорија
Концертни програм
Датум
06 фебруар 2020 20:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-60-60
Цене улазница: 2300, 2700, 3700,4200, 4700 и 5300 динара

ВИВАЛДИЈЕВА “ЧЕТИРИ ГОДИШЊА ДОБА”- УЖИВО

Лука Шулић је један од највољенијих и најпоштованијих музичара на међународној сцени, због своје виртуозности и страсти које преноси на сваком наступу. Након седам година турнеја широм света као део признатог дуа 2CELLOS, Лука Шулић се враћа својим класичним коренима са првим албумом за Sony Classical и са новим пројектом који ће изводити широм света. Тиме ће Лука Шулић постати први музичар у историји који ће извести целокупна Вивалдијева “Четири годишња доба” у аранжману за соло виолончело.

Изврсни виолончелиста Лука Шулић за свој први самостални пројект узео је једно од најатрактивнијих дела у класичној музици. Доступна широм света у петак, 25. октобра, његова драматична интерпретација Вивалдијева “Четири годишња доба” први је целовит снимак из популарног циклуса барокних концерата уређених за чело солисту.

Лука је музичко образовање започео у петој години живота заједно с оцем, челистом, који му је био први учитељ. Уписао је Загребачку музичку академију како би усавршио своју технику, а затим је студије наставио најпре у Бечу, а касније на престижној Краљевској музичкој академији у Лондону. Свуда цењен због своје технике и виртуозности, Лука је убрзо постао један од најпопуларнијих младих класичних музичара који је као солиста, за камерну музику и у савременим композицијама свирао концерте у најзначајнијим класичним дворанама широм света, уз пратњу познатих оркестара. (Варшавска филхармонија, Deutsche Radio Philarmonie, Аустријски камерни оркестар, Руски симфонијски оркестар и многи други). 2009. године освојио је посебну награду за виолончело на Међународном такмичењу Lutoslawski у Варшави, а 2011. наступио је у дворани Wigmore у Лондону, освојивши награду Royal Academy of Music. Године 2011. заједно са пријатељем и колегом Стјепаном Хаусером основао је 2Cellos који је брзо постао нови планетарни феномен crossovera, захваљујући сензационалним реинтерпретацијама и реаранжирању познатих роцк и поп песама.

Након што је последњих година наступао у великим светским аренама (од Royal Albert Hall у Лондону до Арене у Верони, од опере Sydney до Music City Hall у Њујорку и многих других), Лука је одлучио започети, осим пројекта 2Cellos, нови соло пројект посвећен једној од сугестивнијих страница у историји класичне глазбе, "Четири годишња доба" Антонија Вивалдија, ремек-дело које је одувек волео још и пажљиво га припремао више од две године у изворној интегралној верзији за соло виолончело и оркестар.

Улазнице ће бити у продаји почев од 24. Септембра у 12.00 onlajn и на продајним местима Tickets.rs, као и на благајни Сава Центра.