Menu

Јосипа Лисац

josipa1
Категорија
Концертни програм
Датум
14 фебруар 2020 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-60-60
Цена улазница: 1800, 2100, 2500 и 2800 динара

 

Музичка дива Јосипа Лисац одржаће на Дан заљубљених, 14. фебруара 2020.године концерт у Сава Центру, када Јосипа прославља свој 70. рођендан, што  ће бити још једна прилика да се поново састане са београдском публиком у овој престижној дворани.

"Амбијент је лијеп - прекрасна дворана Сава  Центра. Но, то је декорација. Најважнији су људи, најважнија је енергија, спој пријатељстава кроз музику, што се рађало и неговало годинама. Публику и мене повезује обострано поштовање. Ја сам је загрлила и она је мене загрлила", каже Јосипа.

Како у последње време Јосипа смањује интензитет и број наступа, концерт у Сава Центру биће јединствена прилика за све њене фанове из Београда, па чак и земаља региона, да дођу и уживају у богатом избору песама њене фасцинантне каријере. У тих педесетак година рада за Јосипу је била и остала "апсолутно најљепша музичка сурадња и живот са Карлом Метикошем који је за њу направио налљепше пјесме које живе и данас, и антологијски албум 'Дневник једне љубави' (1973)".

Од самог почетка уникатна, вокално супериорна, специфичних интерпретација и неконвенционалног стила, Јосипа и данас настоји уживо са својим пратећим бендом да понуди нека нова читања безвремених хитова какви су "Магла", "Хир, хир, хир", "Гдје Дунав љуби небо", "Богиња", "Данас сам луда"..."Рецимо, 'Магла' сваки пут другачије траје, мало се заиграш, занесеш. другачији је соло... Неко ће рећи пјесма се јако пуно промијенила. Није се пјесма промијенила, већ аранжман... Ја пјесму могу пјевати сама, у пратњи једног или пет инструмената, уз симфонијски оркестар. Глазбеници са којима сурађујем су отворени, тако да ништа неће бити исто, а можда се негдје нешто и понови. Музичка слобода и игра на сцени су битни", објашњава Јосипа.

Почетком јула, Јосипа је у Загребу  одржала величанствен концерт за памћење , пред више од 4.000 посетилаца, који је завршио у “ритму љетне кише".

Продаја улазница на благајни Сава Центра, као и преко продајних места и мреже www.tickets.rs