Menu

међународни фестивал документарног филма "Beldocs"

Категорија
Филмски програм
Датум
07 мај 2018 19:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цена улазница: 400 динара

"Последња авантура Кактус Бате"
Ђорђе Марковић, Србија, 2018, 65’

Александар Зограф, познати стрип аутор открива необичан стрип из периода Другог светског рата. Његов јунак је Кактус Бата – мали кактус заробљен у саксији. Заинтригиран, Зограф истражује живот аутора Кактус Бате – мало познатог уметника Вељка Коцкара. Ускоро открива да је Коцкар ухапшен непосредно по ослобађању Београда 1944. године. Оптужен је да је био агент Гестапоа и стрељан.

Режија: Ђорђе Марковић
Продуценти: Ивана Антић, Ђорђе Марковић
Сценарио: Владимир Симић
Директор фотографије: Коста Глушица
Монтажер: Давор Босанкић
Музика: Ненад Марић а.к.а. Краљ Чачка, Марко Марић
Улоге: Милутин Милошевић, Тихомир Станић, Виктор Савић, Ана Мандић

*Светска премијера

TRAILER

 

"Слатко од Ништа"
Борис Митић (СРБ-ХР-ФРА, 2017, 78’)

Слатко од Ништа је сатирична документарна парабола у којој Ништа, уморно од нашег неразумевања, бежи од куће и долази да нам се обрати по први и последњи пут. Документарне кадрове Ничега снимале су десетине директора фотографије у 70 земаља, музику су компоновали Пасцал Цомеладе и Тигер Лиллиес-и, а глас Ничега, које нам се све време обраћа у стиху, снимио је Иггy Поп.

Борис Митић рођен је 1977. у Лесковцу. Живео на неколико континената, радио неколико година за највеће свјетске медије, док није схватио неколико ствари и посветио остатак свог живота креативном родитељству, креативном фудбалу и креативним документарцима. Његова четири филма приказана су на преко 200 фестивала, била награђена 20 пута и емитована на 18 међународних телевизија. Предаје реалполитику документарног филма широм света и игра брзопотезни шах за паре, које потом троши на доручак.

Сценарио и режија: Борис Митић
Наратор: Иггy Поп
Музика: Пасцал Цомеладе, Тхе Тигер Лиллиес
Звук: Иван Узелац, Бруно Тарриèре
Камера: 62 сниматеља у 70 земаља, укљ. Мицхаел Глаwоггер, Виталy Манскy, Никлас Куллстром, Ед Годселл, Александр Елкан, Тецо Wонг, Алициа Цано, Јована Миланко, Неџад Беговић, Зоран Мариновић, Горан Јовић, Синиша Глогошки…
Монтажа: Борис Митић

TRAILER

 

beldocs 2018

 
 

Издавање пословног простора

Sava Centar izdavanje poslovnog prostora

Угоститељске услуге

Sava Centar ugostiteljske usluge

Техничке услуге

Sava Centar tehničke usluge

Радно време благајне:

  • tick ruka
  • 10 - 16 ч (радни дан)
  • Tелефон: 220-6060

ВАЖНО: Сава Центар не сноси одговорност за оштећење и украдене улазнице. Улазницу не можете заменити или тражити повраћај новца. У случају отказивања  догађаја извршиће се повраћај новца. Најстрожије је забрањено коришћење мобилних телефона, фото-апарата или било какве опреме за снимање слике и звука у простору у коме се одржава програм. У објекту Сава Центра је забрањено пушење.