Menu

хајде, сањај ме, сањај

vlada_divljan2
Категорија
Концертни програм
Датум
10 мај 2018 20:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цене улазница: 1200, 1500, 1800 и 2000 динара

Концерт у част Владе Дивљана.

Влада Дивљан би 10. маја 2018. напунио 60 година. Тог дана, њему у част, Владини пријатељи, сарадници и поштоваоци из Београда, Загреба и других градова бивше Југославије, наступиће на концерту названом “Хајде сањај ме, сањај” у великој дворани Сава Центра.
Домаћини концерта Зденко Колар и Саша Шандоров са Невладином организацијом и Макс Јуричић са својим Љетним кином, дочекаће и засвирати уз Момчила Бајагића, Корнелија Ковача, Душана Којића-Коју, Зорана Костића-Цанета, Небојшу Антонијевића-Антона, Сашу Лошића, Дарка Рундека, Горана Васовића, Бојану Вунтуришевић, Дејана Вучетића- Вучу, Бориса Младеновића, Stray Dogga… неке од Владиних најлепших песама из времена Идола и самосталне каријере.
Чуће се класици попут ‘Ретко те виђам са девојкама”, “Малена”, “Русија”, “Небеска тема”, “Она то зна”, “Патуљци”, “Све лажи света”, “Однеси ме”, “Само једну љубав имам” и многе друге песме које су већ одавно део колективног сећања генерација и генерација људи са ових простора.
Биће то више од концерта, биће то прослава музике и љубави. У сну као и на јави.
Придружите нам се и ви, јер, како је рекао Петар Пеца Поповић: “Наша је дужност да не тугујемо већ славимо.. . И као што никада ниси желео да видиш људе у сузама, већ си тежио да сви око тебе буду срећни, допусти да се сетимо како си и колико дотакао наше животе. Како си једну генерацију и једну географију обогатио и колико си при том остао чист, добар, частан и поштен”
Дивљан, Владимир Влада, певач, композитор, гитариста је 1980. године покренуо новоталасни састав Идоли. Прве снимке су објавили на заједничкој плочи „Пакет аранжман“ (Југотон 1981.). Снимили су мини ЛП „ВИС Идоли“ (Југотон 1981.), албуме „Одбрана и последњи дани“ (Југотон 1982.), „Чоколада“ (Југотон 1983.) и „Шест дана јуна“ (Југотон 1985.). Током самосталне каријере али и са групама Олд Старс, Невладина организација и Љетно кино је снимио плоче „Тајни живот А. П. Шандорова“ (ПГП РТБ 1988.), „Лутка која каже не“ (ПГП РТБ 1991.), „Одбрана и заштита“ (Б 92 1996. концертни), „3 палме за 2 битанге и рибицу“ (Фави 1998.), „Све лажи света“ (Аутоматик 2000.), „Die Tonzentrale“ (Б 92 2003.), „Четири годишња доба“ (Aquarius Records 2012.), и „Live@Tvornica Kulture“ (Аqуариус Рецордс 2015. концертни). Са Срђаном Гојковићем Гилетом је радио музику за децу и део тог материјала је објављен на дисковима „Рокенрол за децу“ (ПГП РТБ 1989.) и „Рокенрол буквар“ (ПГП РТБ 1990.). Дипломирао је на Рударско геолошком факултету, на групи за петрологију и геохемију. Почетком деведесетих се преселио у Сиднеј где је студирао на Филмској академији, одсек за звук. Од 1999. године је живео у Бечу. Компоновао је за телевизију, филм и позориште. Преминуо је 4. марта 2015. године у Бечу.

 
 

Издавање пословног простора

Sava Centar izdavanje poslovnog prostora

Угоститељске услуге

Sava Centar ugostiteljske usluge

Техничке услуге

Sava Centar tehničke usluge

Радно време благајне - Важно обавештење!

  • tick ruka
  • Због Одлуке Владе Републике Србије о забрани јавног окупљања у затвореним просторијама благајна Сава Центра неће радити до даљњег.


ВАЖНО: Сава Центар не сноси одговорност за оштећење и украдене улазнице. Улазницу не можете заменити или тражити повраћај новца. У случају отказивања  догађаја извршиће се повраћај новца. Најстрожије је забрањено коришћење мобилних телефона, фото-апарата или било какве опреме за снимање слике и звука у простору у коме се одржава програм. У објекту Сава Центра је забрањено пушење.