Menu

Бане Опачић

opacic3
Категорија
Концертни програм
Датум
11 мај 2018 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цене улазница: 1000, 1500, 2000, 2500, 3000 и 3500 динара

Бане Опачић је наш прослављени композитор и текстописац, аутор више од хиљаду песама за извођаче различитих музичких жанрова. Његове ауторске почетке обележили су више него успешни албуми Даде Глишића, Саше Ковачевића са којих се песме “Сто беспућа”, “Копија”, “Рука за спас”, “Једина си вредела” и данас емитују на најслушанијим радио станицама у земљи. Опачић је био један од најближих сарадника Дарка Радовановића а њихову сарадњу је крунисао дует “Ако је до мене” који је проглашен за хит те године од стране свих утицајних медија. На том, испоставиће се последњем албуму, нашле су се песме “Сањам те”, “Дукат”, “Време да се растаје” и друге, које су овај албум и прерано преминулог извођача заувек склониле од заборава.
Са Леxингтон бендом ствара један потпуно нови музички израз и овај бенд је већ након два изузетно успешна албума прави свој велики солистички концерт у Београду. Песме попут “Добро да није неко веће зло”, “Донеси”, “Годинама”, “Пијане усне”, “Како је тако је” и многе друге успоставиле су Опачића као једног од најзначајнијих композитора своје генерације. Након више него успешног повратка са песмама “Срећо неција”, “Страсило”, “Волео си скота”, “Глуве усне”, Гоца Тржан и Бане Опачић су унели једну нову свежину на поп сцену Србије. Марија Шерифовић и Опачић започињу своју сарадњу песмом “Паметна и луда” и стварају потпуно нови правац у поп музици са готово поетским текстовима што и јесте одлика Опачићевог стваралаштва од најранијих дана. “Воли ме и не воли ме”, “Лаку ноћ”, “11”, “Имаш ме”, “Веруј у нас”, “Живим да те волим”, “Одавде до неба”, “Ја те срећом частим”, нижу се једна за другом песме које освајају својом зрелошћу и специфичним стилом текстуалног изражавања. Између свих тих наслова Опачић са још једним бендом прави праву сензацију и песмама “Хендикепиран”, “Будало”, “Лажо”, избацује у први план нову музичку сензацију Лапсус бенд. Пионир је новог начина презентације песама и путем своје веома праћене инстаграм странице успева да за рекордно време лансира овај бенд у сам врх естрадне регионалне сцене. Својим специфичним изразом у стварању као и у извођењу својих композиција скреће пажњу великог броја људи који препознају једну потпуно зрелу и снажну интерпретативну емоцију. Бане Опачић ће публику на свом концерту водити кроз својеврсни времеплов свог стваралаштва а својом интерпретацијом на један потпуно својствен начин осликати своје текстове дубином ствараоца који извлачи једну нову емотивну димензију из својих песама које је стварао за друге скоро две деценије.

 
 

Издавање пословног простора

Sava Centar izdavanje poslovnog prostora

Угоститељске услуге

Sava Centar ugostiteljske usluge

Техничке услуге

Sava Centar tehničke usluge

Радно време благајне - Важно обавештење!

  • tick ruka
  • Због Одлуке Владе Републике Србије о забрани јавног окупљања у затвореним просторијама благајна Сава Центра неће радити до даљњег.


ВАЖНО: Сава Центар не сноси одговорност за оштећење и украдене улазнице. Улазницу не можете заменити или тражити повраћај новца. У случају отказивања  догађаја извршиће се повраћај новца. Најстрожије је забрањено коришћење мобилних телефона, фото-апарата или било какве опреме за снимање слике и звука у простору у коме се одржава програм. У објекту Сава Центра је забрањено пушење.