Menu

MAТИЈА ДЕДИЋ - "Матија свира Арсена"

matija_dedic
Категорија
Концертни програм
Датум
20 мај 2017 20:00
Простор
Сцена Велике дворане
Телефон
220-6060
Цена улазнице 1500 динара

Концерт „Матија свира Арсена“

Један од водећих пијаниста и џез музичара са ових простора  Матија Дедић одржаће концерт на Сцени Сава Центра у суботу  20. маја 2017. године са почетком у 20 часова.
Концерт "Матија свира Арсена" као Београдска концертна промоција истоименог култног албума  биће одржан у склопу прославе 40. година постојања Сава центра
Албум "Матија свира Арсена", осмишљен као дирљива музичка посвета његовом преминулом оцу, непоновљивом Арсену Дедићу, постигло је низ фантастичних тријумфа, Албум је проглашен албумом године, освојио је 5 музичких награда “Порин” а добио је још и награде за најбоље извођење џез музике ("Ни ти ни ја"), најбољи аранжман("Кућа поред  мора"), најбољи инструментални албум, те најбоље инструментално извођење изван класичне и џез музике (Матија и Мирослав Тадић за композицију "Не плачи").
Публика ће на концерту у Сава Центру имати прилику да чује незаборавна извођења ванвременских хитова Арсена Дедића на којима су се на редак начин стопили изузетан емоционални садржај и вансеријско музичко умеће и пијанистичка виртуозност  Матије Дедића, наследника музичке  традиције славних родитеља.