Menu

Mostar Sevdah Reunion

mostar_sevdah
Категорија
Концертни програм
Датум
07 март 2017 20:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цена улазница: 900, 1200, 1500 и 1800 динара

Мостар Севдах Реунион је настао деведесетих година у Мостару, по идеји продуцента Д.Шестића и може се рећи да је, до данас, остварио завидну каријеру широм света на ворлд мјузик сцени.

Већ првим албумом издатим за World Connection 1999. у Холандији, скренули су пажњу целе сцене својим специфичним стилом, базираним на севдалинкама и другом балканском музиком у модерним аранжманима. До данас су издали 9 албума, сарађивали су са многим великанима ворлд мјузик сцене (Шабан Бајрамовић , Љиљана Бутлер , Есма Реџепова ...) , промовисали нове звезде (А. Медуњанин , Н.Велиов ...) и са сваким новим албумом били месецима у врху светских топ листа.

Учествовали су на преко стотину ворлд мјузик и џез фестивала широм света, били носиоци и главна тема 4 филма и безброј телевизијских емисија.
Београдски публициста и критичар Драган Кремер је у својој рецензији за ВРЕМЕ , 2012. године истакао сличност настанка и каријера Буена Виста Социал Клуб-а Раја Кудера , и Мостар Севдах Реунион-а Д.Шестића.
Кроз оба пројекта је прошао велики број музичара и неки од њих су покушавали, кроз разне друге саставе, да пренесу емоцију, али показало се да је једино оригинал-догађај, и то је несумњива чињеница.

Чланови групе који живе на разним странама света ретко држе концерте у региону, до сада су у Београду имали распродате концерте на Белефу 2005 , у Коларцу 2015. и Миксеру 2016. године.

Концерт у Сава Центру ће бити прилика да љубитељи севдаха премијерно чују њихове нове нумере а и највеће хитове са компилације KINGS OF SEVDAH.