Menu

„СИМФОНИЈА ТРАДИЦИЈЕ“

kolo_i_SOrts
Категорија
Концертни програм
Датум
06 децембар 2016 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цене улазница: 900, 1200 и 1500 динара

Концерт Ансамбла народних игара и песама Србије КОЛО и Симфонијског оркестра и Хора Радио-телевизије Србије
Диригент: Бојан Суђић
СИМФОНИЈА ТРАДИЦИЈЕ представља својеврстан уметнички подухват, као резултат сарадње Ансамбла КОЛО са Симфонијским оркестром и Хором РТС. На репертоару, те вечери, наћи ће се захтевне композиције и кореографије дела познатих композитора (Бошњаковић, Рајичић, Трудић, Барановић, Христић, Римски Корсаков) у интерпретацији  више  од 300 врхунских музичара, играча и певача.
СИМФОНИЈА ТРАДИЦИЈЕ подсетиће посетиоце концерта на симфонијске расписе познатих кореографија Олге Сковран, Добривоја Путника и Мире Сњине.Истовремено, публика ће уживати у наменски расписаним аранжманима савремених аутора које је за Симфонијски оркестар и Хор РТС припремио Константин Благојевић.

СИМФОНИЈСКИ ОРКЕСТАР РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ
(Шеф диригент и уметнички директор Бојан Суђић)

Симфонијски оркестар је основан је 1937. године, као ансамбл Радио Београда. Први диригент, Михаијло Вукдраговић, утемељио је уметничке правце његовог деловања, усмерене ка афирмисању дела домаћих стваралаца, као и значајних остварења светске музичке литературе.
Симфонијски оркестар РТС данас је модеран ансамбл који својим интерпретацијама прати светске тенденције, а широки репертоар обухвата најзначајнија и најзахтевнија оркестарска дела. Посебну карактеристику чине извођења дела савремене домаће и иностране музике, од којих су многа премијерно интерпретирана. Ово je једини оркестар који и данас континуирано баштини трајне снимке за потребе Звучног архива Радио Београда. Са диригентом Бојаном Суђићем активно је присутан на концертним подијумима, медијима и у оквиру значајних друштвених догађаја,

АНСАМБЛ НАРОДНИХ  ИГАРА И ПЕСАМА СРБИЈЕ „КОЛО“

Ансамбл КОЛO већ шездесетдевет сезона чува, негује и презентује нашу традиционалну уметност, кроз игру, песму, музику и обичаје.
Ансамбл КОЛО је јединствен амбасадор културе који је гостовао на свим континентима, у најпрестижнијим концертним салама, као што су Метрополитен и Карнеги Хол  у Њујорку, Палата Шајо у Паризу, Ројал Фестивал Хол у Лондону, Баљшој Театар у Москви, Театар Фениче у Венецији, Опера у Сиднеју, Национални уметнички центар у Пекингу.... Ансамбл је носилац је престижних  домаћих и међународних награда и признања за високи допринос у култури.

kolo44SO RTS