Menu

Жељко Јоксимовић - "Два света"

zeljko_joksimovic2
Категорија
Концертни програм
Датум
07 децембар 2016 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цене улазница: 1000, 1500, 2000, 2500, 3000 и 3500 динара

 

Спектакуларни пројекат "Два света" на којем је један од најпопуларнијих музичара са ових простора Жељко Јоксимовић радио неколико месеци одушевљава јавност од момента како је представљен. Музичар је изменио аранжмане најпознатијих фолк, поп и рок песама, као и неколико његових које ће извести пред публиком у серији концерата у децембру. После Скопља и Ниша, а пре Загреба, Јоксимовић ће певати обраде чувених нумера и пред београдском публиком, и то 7. децембра у великој дворани Сава Центра.

На списку обрађених песама су, између осталих и "Ја сам тежак као коњ" (Електрични оргазам), "Јесен у мом сокаку" и “Влајна” (Предраг Живковић Тозовац), "Суада" (Плави оркестар), "Два света" (Тома Здравковић), "Неко те има ноћас" (Ван Гог), док је из свог репертоара Јоксимовић издвојио нумере попут "Заборављаш", "Није љубав ствар", "Оно наше што некад бејаше", "Michelle"...

- Јазз, другачије, новогодишње и свеже - то би биле прве асоцијације на ове песме и овај пројекат. Назив "Два света" асоцира не само на велики хит Томе Здравковића којим почињемо кампању, него и на два музичка и стилска света која сам покушао да помирим овим пројектом. Веома сам узбуђен и нестрпљив да чујем коментаре публике. Надам се и бићу захвалан ако им се буде допала и ако осете све сате рада на овим песмама, и труд десетине музичара који су учествовали у њиховом стварању и огромну љубав коју оне носе у себи - рекао је Јоксимовић, аутор пројекта.
Жељко је дуго радио на овом концепту и на реализацији целе кампање.

- Желео сам да направим искорак, другачију врсту музике, баш у децембру, да се пред Нову годину организују концерти, по узору на Пола Енку, Мајкла Бублеа, да обрадим наше песме, другачије их “обучем”, убацим неке своје нумере. Направили смо формацију “Биг бенда”, скупили смо музичаре из разних места, а бенд смо назвали “Капиталисти”. Истакао бих и значај диригената, Федора Вртачника, Владимира Николова из Македоније и Милана Недељковића. Спремни смо за турнеју, желимо да пренесемо емоцију публици и надам се да ће “Два света” бити освежење за све у региону – додао је Јоксимовић.