Menu

Раде Шербеџија - „УЗАЛУД ЈЕ БУДИМ“

serbedzija
Категорија
Концертни програм
Датум
27 децембар 2016 20:00
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цена улазница: 1700, 2000, 2300 и 2700 динара

Раде Шербеџија са својим оркестром „Западни колодвор“ одржаће концерт 27.децембра у Сава Центру. Концерт под називом „Узалуд је будим“, обећава вече  пуно музике, романтичних стихова и шарма.
Раде Шербеџија рођен је 1947 године. На Академији  за позориште и филм у Загребу дипломирао је 1969. године, а одмах потом добија ангажман у позоришту. Надарен, посебне глумачке технике, и темперамента, сугестиван, изузетне дикције,  бива запажен као изванредан глумац који са лакоћом изводи како физички најтеже сцене у позоришту (улоге у Хамлету, Ричарду трећем....), тако и улоге којим осваја публику глумећи у филмовима који обрађују ратне, као и савремене теме. Један је од најбољих и најпопуларнијих наших југословенскх глумаца који је изградио интернациналну каријеру глумећи у разним филмским жанровима и позитивне и негативне ликове.
Објавио је збирке песама „Промјенљиви„ и „Црно,црвено“.
Снимио је завидан број музичких албума, како студијских, тако и албума уживо. Неки од најпознатијих су „Не дај се Инес“,“Понекад долазим, понекад одлазим“, „Орихи орихи“, „Имам пјесму за тебе“, „Раде Шербеџија и Западни колодвор“.