Menu

Због великог интересовања публике нови концерт - GIBONNI

gibonni
Категорија
Концертни програм
Датум
15 новембар 2016 20:30
Простор
Велика дворана
Телефон
220-6060
Цене улазница: 1600, 1900, 2300, 2800 3200 динара

Сплитски кантаутор Златан Стипишић - Gibonni, који је недавно објавио заједнички албум "Фамилија" са Оливером Драгојевићем, враћа се пред београдску публику концертима у Сава Центру. Гибонни поново долази у престижну дворану да би представио свој део "Фамилије".
-"Наравно, београдска публика ће чути неке нове песме са 'Фамилије', али треба испоштовати публику којој старе песме значе много”, каже Gibonni.
Некадашњи фронтмен сплитских хард рокера Осми путник Gibonni се почетком деведесетих отиснуо у самосталну кантауторску каријеру, створивши јединствен музички израз спајањем савремених поп и рок струјања са звуковима типичним  за далматинско поднебље, што се може чути у мору хитова какви су "Опрости", "Жедам", "Либар", "Темпера"...
Током година Гибонни је писао и песме за Оливера међу којима треба издвојити "Цесарицу", један од највећих и најзначајнијих хитова певачеве каријере. Албум "Фамилија", где је Gibonni комплетан аутор музике и стихова, зачинило је учествовање врсних музичара какви су светски признати басиста Pino Paladino, бубњар Manu Katche, гитаристи Steve Stevens, Влатко Стефановски и Мирослав Тадић.