Menu

"Лабудово језеро" - балет на леду

Категорија
Музичко-сценски
Датум
14 децембар 2016 18:00 - 21:00
Простор
Велика дворана
Цене улазница:1800, 2200 и ВИП 2900 динара

Због великог инетерсовања нова представа у 18.00 часова!

Спектакуларни БАЛЕТ НА ЛЕДУ са представом „Лабудово језеро“, у извођењу Руског државног балета из Санкт Петербурга који је основан 1967. године од стране изузетног кореографа Константина Бојарског, а који је наследник изузетне традиције школе класичног балета из Санкт Петербурга, биће изведен 14.12. 2016. у Сава Центру у Београду.

На челу Балета се налази уметнчки директор Константин Расадин, који је руски заслужни уметник и бивши солиста чувеног и светски познатог Марински балета, као и школски друг Рудолфа Нуриева. Он је учествовао у представама заједно са Михаилом Баришњиковим и Наталијом Макаровом.

Музички директор и један од оснивача Балета на леду је Лео Коркхин, истакнути руски диригент који руководи већим бројем оркестара, укључујући и познати Академски симфонијски оркестар Уружења филхармоничара из Санкт Петербурга названом по Димитри Шостаковичу.

У Балету на леду су у различитим периодима учествовали вишеструки светски и европски прваци у уметничком клизању, као и олимпијски шампиони Људмила Белоусова, Олег Протопопов, Алексеј Уланов, Људмила Смирнова...

Око 20 плесача имају титуле Мајстора спорта Русије због својих победа на свим руским и међународним такмичењима у уметничком клизању.

Од 1995. године, Балет на леду из Санкт Петербурга је извођен на многобројним сценама оперских позоришта.

Све представе се изводе под руководством главног кореографа Константина Расадина који је заслужни руски уметник. Ово је први пут у свету да се прави класични балет, у класичним балетским костимима, изводи на клизалишту које се поставља на самој сцени позоришта и опера.

У последњих 5 година ова продукција је успешно изведена на најбољим сценама у УСА, Канади, Холандији, Немачкој, Кини, Шпанији, Кореји, Тајвану, Грчкој, Португалу, Ирској, Финској, Естонији, Бугарској, Румунији, Аустрији, Швајцарској, Јужној Америци...а сада и у Београду на великој сцени Сава центра.

О овом, светски познатом, балету су у суперлативима писали бројне угледне новине као што су „Los Angeles Times“, „Chicago Tribne“, „France Soir“, „The Korea Times“ и бројни други.

 

Продаја улазница: Благајна Сава Центра, Win Win, www.ddtickets.rs